Home / Best of / Híres emberek / Megvehetjük Schumacher alig használt sportkocsijait

Megvehetjük Schumacher alig használt sportkocsijait

Az egykoron a német versenyzőgéniusz által terelgetett közúti torpedóknak alaposan megkérik az árát.

Michael Schumacher a Formula 1 valaha volt legsikeresebb versenyzője, aki rengeteg rekordot állított fel és nem kevesebb mint hét világbajnoki címmel büszkélkedhet. A német pilóta sikerei nagy részét Ferrarival érte el, így nem meglepő, hogy garázsában nem is egy ilyen járgány pihen. Ezek közül pedig kettő most eladósorba került.

Nem tudni miért, mindenesetre tény, hogy Michael Schumacher nemrégiben két kocsiját is begurította a svájci Garage Zénith autókereskedésbe. A szolidabb modell egy 2003 júniusában forgalomba helyezett Ferrari Enzo, mellyel eddig mintegy 8500 kilométert tettek meg. A 660 lóerős vörös sportkocsi 1,12 millió eurós, vagyis átszámítva mintegy 345 millió forintos áron kelleti magát. A Ferrari Enzóból 2002 és 2004 között összesen 401 példány készült.

A másik különlegesség egy pályaversenyzésre kihegyezett Ferrari FXX: ennek a 2005 januári keltezésű fekete kocsinak mindössze 900 kilométeres futásteljesítménye van. Ebből az FXX-ből mindössze 30 fut a világ versenypályáin, a Michael Schumacher nevével fémjelzett példány ára pedig 2,03 millió euró, vagyis mintegy 625 millió forint.

Tekintse meg

kert

Miniatűr kert-kezdőknek is!

Imádom a kreatív dolgokat, főleg, ha azok ilyen egyszerűen kivitelezhetők és meseszépek. Most megmutatom nektek ...