Home / Autó-Motor / Autó / Már a repülő autó sem újdonság manapság

Már a repülő autó sem újdonság manapság

Nem lelkesedünk túlságosan a hihetetlen technikai innovációk iránt, de ez azért mégiscsak fantasztikus. Egy amerikai társaság arról számolt be, hogy elkészült az első repülő koncepcióautó.

Az anyagok megválogatásakor arra is szándékosan figyeltek, hogy a (némileg) közember számára is elérhető áron forogjon majd a kereskedelemben az eget szántó jármű, és 10.000 dolláros kezdő áron bocsájtották árverésre. Az árverés eredménye ugyanakkor borzalmasnak bizonyult, ugyanis 279.000 dollárért vihette haza a boldog tulajdonod. Nos, ez még messze van az átlagpolgár számára, de még így sem egy Bugatti Veyron, hagyjuk meg.

Vissza az autóra. Első sikeresnek mondható útján a jármű 426 métert repült, több mint 8 percen keresztül, és ha ez még nem is jelent konkurenciát a nagytestvérnek, mondjuk egy Jumbo Jet-nek, akkor is könnyedén átröppenhetünk egy épp utunkba kerülő akadályon, vagy egy rövidet vitorlázhatunk, ha kedvünk szottyan.

repulo-auto

A vállalat szóvivője, Steven Moscaritolo elmondta, hogy a jármű tervezett paraméterei nagyjából 185 km/óra maximális repülési sebesség, és 112 km/óra mezei sebesség előreláthatólag, de a forgalomba iktatásról nyilván még nem volt mit nyilatkoznia. Minden bizonnyal az egy keményebb dió lesz, ha egyáltalán valaha forgalomba kerül, de a forgalmat szabályozó jardokra is kíváncsiak leszünk, nemdebár?

Forrás:

Tekintse meg

berhaz

A budapesti bérházak a legstrapabíróbbak

Budapest történelmi hangulatú utcái világi szinten híresek, rengetegen jönnek megcsodálni őket. Már túléltek két világháborút ...