Home / Autó-Motor / Autó / Lopott az egyik legdrágább Ferrari?

Lopott az egyik legdrágább Ferrari?

A jelenlegi tulajdonos állítólag nem tudott arról, hogy az általa megvásárolt méregdrága autó lopott.

 

A Ferrari 1963-ban készítette el a 330 Le Mans Berlinetta, vagy röviden csak 330 LMB néven emlegetett szupersportkocsit. Az igen könnyű karosszériát szinte csak úgy repíti a 400 lóerős teljesítmény leadására képes, 4 literes lökettérfogatú V12-es benzinmotor, azt viszont csak igen kevesen tudják, hogy pontosan milyen élményt vezetni ezt a járgányt. Történt ugyanis, hogy a Ferrari ezen modelljéből mindössze négy példány készült, így nem csoda, hogy az ára még a 10 millió dollárt is jóval meghaladja.

 

A négy közül az egyik Ferrari 330 LMB egy bizonyos Kun Hee Lee garázsában parkol, aki történetesen a világ egyik legnagyobb szórakoztató elektronikai gyártójának első embere, illetve 10,8 milliárdos vagyona révén Dél-Koreai egyik leggazdag személye. Emberünk még 1990-ben vásárolta meg a mintegy 15 millió dollár értékű ritkaságot, melyről most azt állítja egykori tulaja, hogy azt bizony valaki ellopta tőle, még 1977-ben. A régi tulajdonos most mindenképpen vissza szeretné kapni a dél-koreai milliárdostól a 330 LMB-t – az üggyel kapcsolatban már az FBI és az Interpol is nyomoz.

 

Tekintse meg

berhaz

A budapesti bérházak a legstrapabíróbbak

Budapest történelmi hangulatú utcái világi szinten híresek, rengetegen jönnek megcsodálni őket. Már túléltek két világháborút ...