Home / Best of / Híres emberek / London után – Cseh Lacival

London után – Cseh Lacival

Debrecenben még Londonra is tartalékoltam!

A londoni olimpia előtt Cseh Lászlónak titkai voltak. Nem volt hajlandó elárulni, melyik úszószámban vár magától aranyérmet a londoni olimpián. Azonban, ha erre akkor nem is válaszolt, most már tudjuk. Viszont, sokminden mást is megtudhattunk róla, a Superior magazinnak adott interjújában.

– Kapaszkodsz a korlátba, ha lépcsőn kell lejönnöd valahol?
– Miért? Kellene?

– Tudod… az athéni olimpia előtt így törted el a lábadat. Gondolom, azóta óvatosabb vagy, ha lépcsőn közlekedsz.
– Vagy úgy! Értem már! Nos, valóban, az egy borzalmasan szerencsétlen mozdulat volt. Jöttem lefelé a lépcsőn, papucsban persze, és rosszul léptem. Szerencsére úszni attól még tudtam, de az biztos, hogy nem könnyítette meg a felkészülésemet. Azóta nagyon figyelek, ha papucsban mászkálok.

– A debreceni Európa-bajnokságon az egész ország ajnározott, hogy így a Cseh Laci, meg úgy a Cseh Laci. Hozzáteszem, aki nyer hat érmet, aminek a fele arany, azt lehet is dicsérni. De nem volt túl korai a formaidőzítés? Mégiscsak az lenne az igazi, ha Londonban úsznál bombaformában.
– Csakugyan megvan ennek a veszélye, de mégis azt hiszem, jól alakult minden Debrecenben. Először is megmutattam, hogy jó állapotban vagyok. De ami ennél fontosabb, és ez válasz a kérdésedre is: végig úgy éreztem, hogy maradt még tartalékom. Azt majd előhozom magamból az olimpián. Viccesen azt is mondhatnám: a debreceni Eb volt az idei mélypontom, és ennél már csak jobb jöhet!

– Egy ilyen Európa-bajnokságot, felteszem, figyelemmel követnek a tengerentúlon is. Elképzelem, ahogy két legnagyobb riválisod, Ryan Lochte és Michael Phelps ott ül az internet előtt, és a YouTube-on bámulja az úszásodat. Így kell ezt elképzelni?
– Kissé szürreálisan hangzik, de tulajdonképpen igen. Az időeredményeket nézik ilyenkor, ami természetes. Tudni akarják, hol tartunk, és ez persze fordítva is igaz. Az internet segítségével ma már pillanatok alatt megszerezhetőek a szükséges információk.

– Azt tudom, hogy szeretsz horgászni, sportfotókat készíteni, videojátékokkal játszani. Mivel kapcsolódsz még ki?
– Leginkább ezekkel, de szeretem a filmeket is.

– Labdarúgás? Tetszett az Európa-bajnokság?
– Nem figyeltem. A Bajnokok Ligája-döntőt is csak azért néztem meg, mert kíváncsi voltam a HD-közvetítésre és az 5.1-es hanghatásra.

– Mi van?
– Komolyan mondom. A foci nem köt le, de a technikai újdonságok igen.

– Te is amolyan „kütyüs” ember vagy? Aki folyton cserélgeti a telefonját meg az mp3-lejátszóját?
– Azért arra odafigyelek, hogy ne vigyem túlzásba, de kétségtelen, imádom a technikai dolgokat. Most éppen azon gondolkozom, hogy egy 3D-s tévét azért szívesen elnézegetnék a szobámban.

– A barátnőd könnyen elvisel?
– Az úgynevezett rigolyáim miatt? Diával 2007 óta vagyunk együtt, szóval volt ideje megszokni a dolgaimat. Mindenesetre a sok edzés meg edzőtábor miatt nem sok időt töltök otthon, így pedig könnyebb tolerálni az ember hülyeségeit.

– Látom, most még van elég hajad. Idén is kopaszon állsz a rajtkőre?
– Természetesen! Az első verseny előtt letolom géppel. Ez már babona, amíg versenyzek, nem változtatok rajta.

– Apropó, mit tervezel most, London után?
– Ezen még nem gondolkozom. Most azonban úgy érzem, tele vagyok erővel, energiával, és imádok úszni is. Vagyis, ha oda akartál volna kilyukadni, hogy kudarc miatt visszavonulok-e… nos, nem hiszem. Huszonhét éves vagyok, tudom, hogy az úszók között már nem számítok fiatalnak, de én mégis tizenévesnek érzem magam. Szinte szétrobbanok az erőtől!

Tekintse meg

kert

Miniatűr kert-kezdőknek is!

Imádom a kreatív dolgokat, főleg, ha azok ilyen egyszerűen kivitelezhetők és meseszépek. Most megmutatom nektek ...