Home / Kiemelt / Kicsi, de 46 megapixeles

Kicsi, de 46 megapixeles

Becsapós kis készülék ez, hiszen méretét meghazudtolóan hatalmas felbontással rendelkezik.

 

46 megapixel. Pontosan ekkora a felbontása ennek a fényképezőgépnek, mely azonban a várakozásoktól eltérően nem egy hatalmas méretű és iszonyatosan nehéz tükörreflexes masina, hanem egy teljesen kompakt kialakítású kis gép. Nem is kerülgetjük tovább a forró kását: a Sigma DP1 Merrillről van szó.

 

Az alig 122x67x22 milliméter méretű, illetve 330 gramm tömegű készülék belsejében egy az átlagnál jóval nagyobb, APS-C méretű képszenzor teljesít szolgálatot, melynek 46 megapixeles felbontása úgy jön ki, hogy három rétegben, rétegenként 15,3 millió képpontot vonultat fel. Ilyen képérzékelővel korábban csak ennél jóval komolyabb fényképezőgépekben találkozhattunk.

 

A képfeldolgozásról egy nagyteljesítményű Dual True II Engine processzor gondoskodik, a 28 milliméteres fix gyújtótávolságú objektív pedig f2,8-as fényerővel büszkélkedhet. A 920 ezer pixeles, tehát igen nagy felbontású kijelzővel szerelt Sigma DP1 Merrill szeptember közepén debütál az amerikai kereskedések polcain – az árcédulán 999 dollár, vagyis átszámítva mintegy 230 ezer forint lesz feltüntetve.

 

Tekintse meg

berhaz

A budapesti bérházak a legstrapabíróbbak

Budapest történelmi hangulatú utcái világi szinten híresek, rengetegen jönnek megcsodálni őket. Már túléltek két világháborút ...