Home / Kiemelt / Kamerás mobil, vagy mobilos kamera?

Kamerás mobil, vagy mobilos kamera?

Erről az androidos újdonságáról első blikkre nehéz eldönteni, hogy pontosan milyen kategóriába sorolható be.

A tavaly ősszel érkezett Samsung Galaxy Camera egy 21x-es zoommal rendelkező, de mobiltelefonos funkcionalitás nélküli androidos készülék volt. Ehhez képest a most bejelentett Samsung Galaxy S4 Zoom már egy olyan androidos masina, mellyel nemcsak remek minőségben fotózhatunk, hanem akár telefonálhatunk is.

Elölről nézve tulajdonképpen egy teljesen hétköznapi okostelefont látunk, melyen egy 4,3 colos és 960×540 pixeles felbontású Super AMOLED érintőkijelző teljesít szolgálatot. A bekapcsolást követően a már jól ismert Android 4.2.2 (Jelly Bean) szoftver, illetve a gyártó TouchWiz felhasználói felületének a képe fogad, mellyel ugyebár rendkívül egyszerűen indíthatunk hívásokat, böngészhetünk a világhálón, vagy posztolhatunk a Facebookon.

Hátulról azonban teljesen olyan a készülék, mint egy kompakt digitális fényképezőgép. Az optikai képstabilizátoros objektív tízszeres optikai zoomra képes, szűk beltérben történő fotózáskor pedig remek szolgálatot tehet a 24 milliméteres nagylátószög. Említést érdemel továbbá a 16 megapixeles fotófelbontás, a Full HD videófelvevő, a nagyteljesítményű xenonvaku, illetve a microSD memóriakártyával bővíthető 8 GB-os belső memória.

A villámgyors LTE mobilnettel felvértezett kamerás mobil, vagy éppen mobilos kamera forgalmazása a nyáron kezdődik meg – a várható ár egyelőre ismeretlen.

Tekintse meg

berhaz

A budapesti bérházak a legstrapabíróbbak

Budapest történelmi hangulatú utcái világi szinten híresek, rengetegen jönnek megcsodálni őket. Már túléltek két világháborút ...