Home / Best of / Híres emberek / Játékos bíró

Játékos bíró

A most 25 éves Nagy Attila hét évesen kezdett el hokizni. A sportágválasztás nem volt kérdés, hiszen édesanyja volt a jégkorong ifi válogatottjának volt az orvosa. Attila legjobb játékos eredményeit tekintve utánpótlásban ezüst, majd OB II-ben aranyérmes volt.

Még ma is hokizik?
Hetente kétszer edzem a MAC-ban (Magyar Atlétikai Klub), amúgy pedig a sportág berkein belül a Jégkorongszövetségnél az utánpótlás válogatottak menedzsmentje tartozik hozzám.

Hogy lett „sportága” bírója?
Ki lehetett próbálni a játékvezetést és bejött. A szakmai környezetem tehetségesnek tartott és nekem is tetszett ez az új megközelítés.

Mióta vagy a másik oldalon?
2005 óta bíráskodom. Először gyerekmeccseken fújtam, s haladva a ranglétrán négy évre rá meghívásos alapon, már világbajnokságon bíráskodtam.
Kellemest a hasznossal, ez keveseknek adatik meg…
Nem panaszkodom, de nem sétagalopp végigfújni egy mérkőzést. Másfél óra nonstop korcsolyázás, s nem akármilyen tempóban.

Akkor a csúcsra ért!
Nem gondolom, mindig van hova továbbfejlődni. Az idei szezonnal viszont elégedett vagyok, jó érzés volt az aranyéremről döntő meccsen sípolni.

(Fotó: Modla András)

Hányan mondhatják el magukról ugyanezt?
Itthon 10-12-en vagyunk hasonló cipőben.

Azaz korcsolyában. Apropó elhozta a korcsolyáját?
Az sajnos nem volt otthon, de a sisak és a bírói mez itt van…

Hogy értékeli a magyar csapat szereplését, a bronzérmet?
Nagyon jól, szívvel-lélekkel játszottunk, egy sokkal erősebb kazah csapatot le is győztünk. Megérdemeltük volna a feljutást, de sajnos az olasz csapat ellen játszott ki-ki meccsen egy góllal alul maradtunk.

Mi volt élete legkellemesebb és legrázósabb élménye a jégen?
A mérkőzések hevében sok minden történik, főleg beszólnak a játékosok, de ez mind a pályán marad és lefújást követően baráti a viszony. Az egyik legnagyobb hokis élményem a mostani, hazai VB volt. A magyar szurkolók talán még a csapatot is felülmúlták. Minden magyar meccsen telt ház volt és az első perctől az utolsóig, nem kis sportteljesítményt nyújtva végigszurkolták a közel két órát. A csapat szempontjából a legemlékezetesebb, amikor a srácok a svájci A-csoportos világbajnokságon játszottak.

Hajrá magyarok, hajrá sport!

Kép és szöveg: Szaka József

Tekintse meg

kert

Miniatűr kert-kezdőknek is!

Imádom a kreatív dolgokat, főleg, ha azok ilyen egyszerűen kivitelezhetők és meseszépek. Most megmutatom nektek ...