Home / Autó-Motor / Autó / Itt az új Mercedes S-osztály: túl a csúcson

Itt az új Mercedes S-osztály: túl a csúcson

A stuttgarti gyártó új csúcsmodellje a jelek szerint nem kevés borsot tör az A8-as Audi és a 7-es BMW orra alá.

A jelenleg az utakon futó Merceses S-classe már nem éppen mai fejlesztés, hiszen ez a W221-es modell még 2005-ben lett bejelentve és az elmúlt években csak kisebb ráncfelvarrásokon esett át. Elérkezett hát az idő az utód bejelentésére, melyre most sor is kerül, vagyis megérkezett a vadonatúj Mercedes S-osztály, a W222.

Az elődjénél 2 centiméterrel hosszabb luxusautó külcsínje jelentős mértékben megváltozott az elődjéhez képest, és visszaköszönnek rajta azok a stílusjegyek, melyek a közelmúltban érkezett kisebb Mercikről már jól ismertek. A tervezők kiemelt figyelmet szenteltek a minél alacsonyabb légellenállásnak, melynek köszönhetően az új S-osztály minden korábbinál hatékonyabban és halkabban hasíthatja a levegőt.

A fedélzeten egyetlen hagyományos izzót sem találunk, mindenhol, így többek közt a fényszórókban, a hátsó lámpákban és a fedélzeti fényekben is minimális fogyasztású LED-ek teljesítenek szolgálatot. Az utastérben újdonság a két darab 12,3 colos TFT LCD, melyek a hagyományos műszerek helyét vették át, ezenkívül pedig olyan nyalánkságokról is beszámolhatunk, mint például a különleges illatadagoló, a hatékony légszűrő technológia, vagy az újgenerációs hátmasszírózó megoldás.

A dupla kamerás kátyúérzékelő rendszer garanciát jelent arra, hogy minden körülmények mellett maximális kényelemben utazhassaunk, ezenkívül pedig az új adaptív fényszóró, illetve az ugyancsak megújult éjjellátó mellett sem mehetünk el szó nélkül. Kezdetben négyféle motorváltozat lesz választható: S300 Bluetec Hybrid, S350 Bluetec, S400 Hybrid és S500, melyek közül a leggyengébb 204, a legerősebb pedig 455 lóerős. Később érkeznek majd az AMG modellek, melyek közül a top változat 620 lóerős lesz.

Tekintse meg

berhaz

A budapesti bérházak a legstrapabíróbbak

Budapest történelmi hangulatú utcái világi szinten híresek, rengetegen jönnek megcsodálni őket. Már túléltek két világháborút ...