Home / Kiemelt / Íme, az új dili: fátyol a hétköznapokra

Íme, az új dili: fátyol a hétköznapokra

Sokak szerint az esküvő egyik fő kelléke az a menyasszonyi fátyol. Viszont van pár tervező, akik úgy gondolja, ne csak a nagy napon viseljék a nők ezt a remek kiegészítőt, hanem egy egyszerű séta alkalmával is.

 

A fátyol több nép megszokott viselete. A keleti, illetve arab hangulatot kölcsönző kiegészítő azonban nálunk egyáltalán nem mindennapi, így inkább csupán jeles alkalmakkor öltjük magunkra. De úgy tűnik, ennek vége, mivel több tervező is be akarja hozni a hétköznapi divatba.

A tengerentúlon a trend már javában terjed, és már többször látni diszkrét fátyol mögé rejtőzött fiatalokat, sőt, olykor trendkövető idősebbeket is.

 

 

Ennek a sejtelmes viseletnek az elterjedésében hatalmas szerepe van Jil Sandernek és Stephen Jones-nak, akik egyszercsak úgy döntöttek összeállnak, és valami újdonsággal rukkolnak elő. Ennek eredményeképpen született meg a fátyollal ellátott sapka, amely hatalmas népszerűségnek örvend, és valószínű, hamarosan hazánkba is elérkezik ez az új trend, melynek szelét már most is érezni. Igazán misztikus és extrém megjelenést kölcsönöz, miközben igazán nőies is egyben. Külön jó oldala, hogy számtalan variációban létezik, így szinte bármilyen stílusú ruhához fel tudjuk venni. Ezért nem muszáj estélyiben tündökölnünk ahhoz, hogy magunkra öltsük a fátylat.

 

 

Természetesen ezek után több tervező is ihletet kapott, és több divatbemutatón is feltűntek a fátylak, igaz, némelyek egészen extravagáns kivitelben: volt, amely hálóként fedte be szorosan az egész arcot, és volt olyan is, ami függönyszerűen rejtette maga mögé a viselőjét. Ezek a modellek nagy valószínűséggel megmaradnak a kifutók világában, és az utcára nem fogják tudni magukat kiszöktetni, de mégis jó, hogy megmutatják, nem muszáj leragadni a régi, megszokott kiegészítőknél, hanem olykor lehetnénk merészebbek is.

 

Tekintse meg

berhaz

A budapesti bérházak a legstrapabíróbbak

Budapest történelmi hangulatú utcái világi szinten híresek, rengetegen jönnek megcsodálni őket. Már túléltek két világháborút ...