Home / Divat / Férfi Divat / Időutazás egy karórával

Időutazás egy karórával

Ilyen az, amikor egy úgymond egyszerű használati tárgy révén több száz évet utazhatunk vissza az időben.

 

A Bremont név gyakorlatilag egyet jelent a luxussal, hiszen a cég különböző óráival igen nemes sportkocsikba és luxushajókba szerelve, illetve akár Tom Cruise csuklóján is találkozhatunk. A Bremont legújabb karórájának érdekessége pedig nem más, mint hogy egy több száz éves hajó alkatrészeit hordozza magában.

 

A keresztségben Bremont HMS Victory nevet kapott újdonság bizony a HMS Victory nevezetű sorhajó génjeit vonultatja fel, vagyis ebből a 18. századi hadihajóból tartalmaz kisebb-nagyobb eredeti alkatrészeket. Az angol királyi haditengerészet ezen hajóját 1759-ben kezdték építeni, az első vízre bocsátásra pedig 1765-ben került sor. A 850 fős legénységű HMS Victory három fedélzetén több mint 100 ágyú kapott helyet – a hajó több tengeri ütközetben is részt vett, és ott volt a trafalgari csatában is.

 

A jelenleg a portsmouthi haditengerészet bázison megtekinthető hajó egyes elemeit felvonultató, fekete aligátorbőr szíjas Bremont HMS Victory forgalmazása várhatóan az év végén fog megkezdődni, de az előrendeléseket akár már most is le lehet adni. A mindössze 250 példányban készülő karóra különlegesség ára várhatóan 18 ezer dollár (4,2 millió forint) magasságában fog alakulni.

 

Tekintse meg

berhaz

A budapesti bérházak a legstrapabíróbbak

Budapest történelmi hangulatú utcái világi szinten híresek, rengetegen jönnek megcsodálni őket. Már túléltek két világháborút ...