Home / Best of / Híres emberek / Híres színészek “halálközeli élményei” a filmforgatások alatt

Híres színészek “halálközeli élményei” a filmforgatások alatt

A színészélet látszólag rengeteg csillogással, hírnévvel szórakozással és bőséges anyagi haszonnal járó világa kecsegtető lehet sokak számára. A filmvászonra kerülő lélegzetelállító mutatványoknak azonban megvan a maguk ára.

A bohém élet mögött sokszor kemény munka és erőfeszítés áll. Az akció dús jelenetek többségét igaz, hogy dublőrrel forgatják, azonban sok esetben a színész is ki kell vegye a maga részét a nem hétköznapi mutatványokban. Így történhet meg, hogy sok esetben a mulasztásnak figyelmetlenségnek vagy a nem megfelelő technikai feltételeknek köszönhetően a színészek karnyújtásnyira kerülnek életveszélyes állapotoktól illetve komoly tragédiáktól.

johnny_depp

Johnny Depp a “The Lone Ranger” forgatása alatt szenvedett el egy komoly balesetet. A zabolás ló levetette magáról a filmszínészt, majd közel húsz méteren át vonszolta maga után, állítja Perez Hilton.

george-clooney-syriana

George Clooneynak  súlyosan megsérült a háta egy baleset során, amelyre a “Syriana” című film forgatása alatt került sor. A probléma megoldása csak sebészi orvosi beavatkozás által vált lehetségessé.

the_river_wild

Meryl Streep rajongótábora közel volt ahhoz, hogy örökre búcsút mondjon a kedvenc színésznőjüknek, amikor az váratlanul belezuhant egy jéghideg vizű folyóba a “The River Wild” filmkockáinak felvétele során.  Szerencsére Kevin Bacon lélekjelenléte segítette a sztár megmentését, hiszen társa érte ugrott a jéghideg vízbe.

gerard-butler-jonny-weston-chasing-mavericks

A “Chasing Mavericks” forgatása is szinte tragédiába torkollt, ahol egy váratlan óriási méretű hullám magával ragadta a filmszínészt és lerántott a vízbe. Gerard Butler közel 1 percet vergődött és fulladozott a víz alatt, amíg a felszínre került.

Joseph Gordon-Levitt

Joseph Gordon-Levitt  maga vállalta az akciókkal teletűzdelt “Rush Premium” kaszkadőr jeleneteit, azonban a dolgok rosszra fordultak, amikor egy jelent forgatása alatt autóbalesetet szenvedett. A színészt viszont az orvosok tűzdelték tele több mint harminc varrattal.

percyjacksontheolympians

“Percy Jackson & The Olympians: The Lightning Thief” forgatása alatt valaki elfelejtette behúzni egy kisteherautó kézifékjét, ami épp akkor indult el, amikor  Uma Thurman egyik jelenetét forgatta. Szerencsére a volt 007–es ügynök Pierce Brosnan beugrott a guruló autóba és sikerült megállítani azt, mielőtt a színésznőt baleset érte volna.

jason-statham

Jason Statham mindig kemény srácot játszik, a “The Expendables 3″ forgatásán egy kamiont vezetett. Egy adott pillanatban az autó fékei felmondták a szolgálatot, az autó pedig a tengerben kötött ki. Jasonnak sikerült kijutnia az autó fülkéjéből, úgy úszott a felszínre mintha semmi sem történt volna.

charlize_theron_aeon_flux

Charlize Theron egyedül vitte véghez az “Aeon Flux” film jeleneteinek többségét. Egyik jelenetben a nyakán sérült, a forgatásokat nyolc hétre felfüggesztették.

Forrás:

Tekintse meg

kert

Miniatűr kert-kezdőknek is!

Imádom a kreatív dolgokat, főleg, ha azok ilyen egyszerűen kivitelezhetők és meseszépek. Most megmutatom nektek ...