Home / Kiemelt / Gyönyörű szép és hatalmas új TV

Gyönyörű szép és hatalmas új TV

A televíziós készülékeknek nemcsak a mérete, hanem a felbontása is szépen lassan az egekbe szökik.

 

A manapság forgalomban lévő szórakoztató elektronikai készülékek többsége Full HD támogatással rendelkezik, vagyis maximum 1920×1080 pixeles felbontást támogat. Ehhez képest a Sony legfrissebb televíziós készüléke már 4K, vagyis 3840×2160 pixeles felbontással büszkélkedhet, vagyis elmondható róla, hogy négyszer nagyobb felbontású, mint egy normál Full HD készülék. Az újdonság mérete sem kicsi: a 84 colos panel képátlója nem kevesebb mint 213 centiméter.

 

Az persze már más kérdés, hogy jelenleg szinte lehetetlen, vagy legalábbis nagyon nehéz Full HD-nál nagyobb felbontású, 4K videótartalmakat találni. A gyártó szerint erre a problémára jelenthet megoldást, hogy a készülék olyan fejlett elektronikával rendelkezik, melynek köszönhetően a jelenleg elterjedt Full HD tartalmak minőségét és felbontását is jelentősen fel lehet javítani, még ha persze nem is 4K szintre.

 

A mai elvárásoknak megfelelően természetesen 3D kompatibilis új televíziós készülékbe nem kevesebb mint tíz darab hangszóró került, így akár külön hangrendszer alkalmazása nélkül is képes előállítani térhatású hangzást. A csúcsminőségnek persze ára van, hiszen a Sony újdonsága várhatóan 25 ezer dollárba, vagyis mintegy 5,6 millió forintba kerül majd.

 

Tekintse meg

berhaz

A budapesti bérházak a legstrapabíróbbak

Budapest történelmi hangulatú utcái világi szinten híresek, rengetegen jönnek megcsodálni őket. Már túléltek két világháborút ...