Home / Autó-Motor / Autó / Felfrissült a Jaguar XF

Felfrissült a Jaguar XF

Az angol gyártó ismét elérkezettnek látta az időt arra, hogy egy kicsit modernizálja az XF modellt.

Az X250-es kódnevű Jaguar XF-et az 1999-es keltezésű S-type utódjaként 2007 őszén mutatta be az indiai Tata Motors-hoz tartozó brit Jaguar, majd pedig 2008-ban kezdődött meg az autó sorozatgyártása. A Jaguar XF tehát idén már 6 éves, így nem csoda, hogy a vállalat időről időre felvarrja a ráncait. Legutóbb 2011-ben került erre sor, illetve most is hasonló lépést tesz a gyártó.

A 2011-es facelift nyomait a külsőn is észre lehetett venni, hiszen enyhén átrajzolták a kocsi vonalait, idén azonban erre nem került sor. Így aztán kívülről lényegében csak a két új fényezés valamelyike árulja el, hogy már a legújabb változathoz van szerencsénk. A gépháztető alatt azonban egy módosított 2,2 literes dízelmotort találunk, mely a vadonatúj start-stop technológiának köszönhetően csökkentett fogyasztással büszkélkedhet.

Az új Jaguar XF az eddigi 5,1 liter helyett immár csak 4,9 liter gázolajat küld le a torkán 100 kilométer alatt, ezenkívül pedig említést érdemel még a 129 gramm/kilométeres károsanyagkibocsátás, a 200 lóerős teljesítmény, illetve a 9,8 másodperces 0-100-as sprint. A fejlesztők ezenkívül a nagykijelzős navigációs rendszert is kezelésbe vették és modernizálták.

Tekintse meg

berhaz

A budapesti bérházak a legstrapabíróbbak

Budapest történelmi hangulatú utcái világi szinten híresek, rengetegen jönnek megcsodálni őket. Már túléltek két világháborút ...