Home / Divat / Férfi Divat / Extravagáns szuper karóra

Extravagáns szuper karóra

Aki igazán egyedi karórát szeretne, az nyugodtan felejtse el a kis mutatókat és az unalmas LCD-ket.

 

Ha befáradunk egy órakereskedésbe, akkor az ott látható karórák túlnyomó többsége apró mutatók, vagy pedig folyadékkristályos kijelzők segítségével mutatja a pontos időt. De mi van akkor, ha mi egy ettől gyökeresen eltérő elven működő időmérő szerkezettel a csuklónkon szeretnénk grasszálni? Nos, mostantól már ennek sincs akadálya.

 

A kaliforniai székhelyű Devon designközpont nemrégiben készített egy bizonyos Devon Tread 1 Steampunk nevezetű designtervet, melyen egy abszolút extravagáns karóra volt látható. A spéci szerkezet iránt aztán olyan komoly érdeklődés mutatkozott, hogy a Devonnak villámgyorsan le is kellett gyártani az óra első kézzel fogható példányait, melyek abszolút nem okoztak csalódást.

 

A részben futurisztikus, részben pedig retro stílusjegyeket felvonultató Devon Tread 1 Steampunk érdekessége abban rejlik, hogy a pontos időt, tehát az órákat, a perceket és a másodperceket nem mutatók révén, hanem apró hengereken futó számozott szíjak révén mutatja. A mindössze 2 mikron vastag high-tech szíjakat tekerő szerkezet energiaellátásáról egy vezeték nélküli töltővel tölthető lítium elem gondoskodik. Az igazi óra különlegesség ára 25 ezer dollár, vagyis átszámítva mintegy 5,6 millió forint.

 

Tekintse meg

berhaz

A budapesti bérházak a legstrapabíróbbak

Budapest történelmi hangulatú utcái világi szinten híresek, rengetegen jönnek megcsodálni őket. Már túléltek két világháborút ...