Home / Autó-Motor / Bicikli / Érintőkijelzős szuperbicikli

Érintőkijelzős szuperbicikli

Ennek a biciklinek a kezeléséhez lassan már egy diploma is kevés lesz, de azért persze nyugodtan lehet próbálkozni.

 

Az elmúlt években annak lehettünk tanúi, hogy az egykor leginkább csak telefonálásra és SMS-ezésre használt normál mobilok helyét szinte teljesen átvették a rengeteg csillivilli funkcióval felvértezett okostelefonok. Könnyen lehet, hogy néhány éven belül hasonló átalakuláson megy majd keresztül a kerékpár iparág is.

 

Az abszolút high-tech bringák egyik első előfutára az az Audi e-bike Wörthersee nevezetű drótszamár, mely az ezen a héten Ausztriában megrendezendő Wörthersee 2012 autós találkozó keretein belül mutatkozik be. Könnyen kikövetkeztethető módon ezúttal egy elektronikus biciklihez van szerencsénk, de nem ám akármilyenhez! A fejlesztők a vázba integráltak egy nagy tudású fedélzeti számítógépet, melynek információi egy ugyancsak a biciklibe integrált érintőkijelzőn jelennek meg.

 

Ezen túlmenően a kerékpár minden további nélkül összecsatlakoztatható a különböző okostelefonokkal, és egyes funkcióit a mobilokról is el lehet érni. A bicikli és a telefon között Wi-Fi vezeték nélküli kapcsolat van, a különleges indításgátló pedig egyszerűen úgy oldható, hogy a zsebünkben lapuló telefonnal a kerékpár közelébe lépünk.

 

Az alig 21 kilogramm tömegű e-bike-ban többek közt egy 2,3 kW teljesítményű és 250 Nm nyomatékű elektromotor, illetve egy 530 Wh kapacitású akkumulátor is helyet kapott. Az 50-70 kilométer hatótávolságú bicikli tisztán elektromos módon maximum 50 km/h sebességgel képes haladni, ha pedig tekeréssel segítünk neki, akkor a 80 km/h is könnyen elérhető.

 

Tekintse meg

berhaz

A budapesti bérházak a legstrapabíróbbak

Budapest történelmi hangulatú utcái világi szinten híresek, rengetegen jönnek megcsodálni őket. Már túléltek két világháborút ...