Home / Best of / Híres emberek / Elvis Presley emléke örökké él

Elvis Presley emléke örökké él

A Rock ‘n’ Roll királya ugyan már jó ideje halott, emléke azonban tovább él, többek közt személyes tárgyainak is köszönhetően.

 

Elvis Aaron Presley 1935-ban született az Egyesült Államokban és 1977 augusztus 16-án távozott el közülünk – szinte nincs olyan, aki ne ismerné nevét és zenéjét, hiszen Elvis mind a mai napig a világ egyik leghíresebb könnyűzenei énekese. A tizennégy Grammy jelölést kapott zenész harmincöt éve halt meg, mely évforduló alkalmából most több személyes tárgya is kalapács alá került.

 

Az egyik leghíresebb Elvis relikvia nem más, mint a sárga lencsékkel felvértezett “Tiger man” napszemüveg, melyet a memphisi aukció kezdete előtt mintegy 16 ezer dollár értékűre becsültek, végülis azonban ennél jóval drágábban, 22 ezer dolláros (5 millió forint) áron talált új gazdára a különleges okuláré. Árverésre került továbbá egy Lansky Brother kabát (12 ezer dollár), valamint a király egyik legrégebbi, 1948-ból származó kézírása. Említést érdemel még az a Love Me Tender reklámfigura, melynek árát 1250 dollárról egészen 20 ezer dollárra tornázták fel a licitálók.

 

Tekintse meg

kert

Miniatűr kert-kezdőknek is!

Imádom a kreatív dolgokat, főleg, ha azok ilyen egyszerűen kivitelezhetők és meseszépek. Most megmutatom nektek ...