Home / Autó-Motor / Autó / Elképesztő sportkocsikat kaptak a rendőrök

Elképesztő sportkocsikat kaptak a rendőrök

Ilyen az, amikor a rend marcona őrei olyan járgányokat terelgethetnek, melyekről legtöbben maximum csak álmodozhatunk.

Dubajban az olaj miatt irdatlan nagy jólét uralkodik, melynek folyományaként az arab országban igen magas az egy négyzetkilométerre jutó felhőkarcolók, luxusszállodák, illetve sportkocsik száma. Ráadásul ez utóbbi négykerekűekből ma már nemcsak a gazdag olajmágnások, hanem a szerényebb fizetésű helyi rendőrök is vezethetnek jó néhány példányt.

A dubaji rendőrség egyik legfrissebb szerzeménye nem más, mint egy Bugatti Veyron, mely a megfelelő egyenesben akár 430 kilométer/órás sebességgel is száguldhat. Az aszfaltszaggató szörnyetegben egy több mint 1000 lóerős motor teljesít szolgálatot, melynek köszönhetően egy nulláról száz kilométer/órás sebességre történő sprint akár 2,7 másodperc alatt is abszolválható.

Ugyancsak figyelemre méltó járgány a dubaji rendőrség szolgálatában álló Lamborghini Aventador, melyben egy 6,5 literes lökettérfogatú és kereken 700 lóerős teljesítményű V12-es erőmő rejtőzik. Ez a szupersporkocsi 2,9 másodperc alatt katapultál nulláról százra, a végsebessége pedig mintegy 350 kilométer/óra.

A dubaji rendőrségi garázsban ezenkívül a következő álomautók is ott figyelnek: Aston Martin One 77, Ferrari FF, Mercedes-Benz SLS AMG, Bentley Continental, Ford Mustang, BMW M6 Gran Coupé.

Tekintse meg

berhaz

A budapesti bérházak a legstrapabíróbbak

Budapest történelmi hangulatú utcái világi szinten híresek, rengetegen jönnek megcsodálni őket. Már túléltek két világháborút ...