Home / Autó-Motor / Bicikli / DeLorean: visszatér a legenda

DeLorean: visszatér a legenda

A neves gyártó nem négy-, hanem csak két keréken gurul vissza a köztudatba.

 

A DeLorean név hallatán az autók iránt csak kicsit is érdeklődők számára azonnal bevillan a “Vissza a jövőbe” című hollywoodi filmalkotás, melynek egyik főszereplője egy bizonyos DeLorean DMC-12-es sportkocsi volt. Sajnos a DeLorean vállalat 1982-ben csődöt jelentett és bezárta kapuit, így alig 10 ezer darab ilyen négykerekű került piacra, melyekért azonban ma az eredeti 25 ezer dolláros árnak minimum a dupláját kérik el az eladók. Jó hír, hogy a DeLoreain most újfent hallat magáról.

 

Napvilágot látott ugyanis a Stephen Wynne és Marc Moore irányítása alatt kifejlesztett DeLorean Bicycle, mely a maga nemében legalább annyira különleges, mint a már említett DMC-12-es autó. A rozsdamentes acélt jelenleg nem igazán használják a bicikligyártók, a DeLorean viszont pontosan ebből a rendkívül ellenálló anyagból készítette el első különleges kétkerekűjét.

 

A rendkívül kis tömegű drótszamár a mai elvárásoknak megfelelően tárcsafékek segítségével lassítható, de ami ennél sokkalta érdekesebb, hogy nem láncos, hanem szíjas hajtást kapott. A mindenképpen különleges DeLorean Bicycle-nek minden esélye megvan arra, hogy idővel olyan kultikus tárgy váljon belőle, mint a DeLoreain DMC-12. Ennek megfelelően az árcéduláján sem valami filléres összeg, hanem 5495 dollár (1,3 millió forint) van feltüntetve.

 

Tekintse meg

berhaz

A budapesti bérházak a legstrapabíróbbak

Budapest történelmi hangulatú utcái világi szinten híresek, rengetegen jönnek megcsodálni őket. Már túléltek két világháborút ...