Home / Best of / Híres emberek / Bryan Adams interjú

Bryan Adams interjú

Ötödször koncertezett hazánkban Kanada büszkesége, Bryan Guy Adams. 2012.július 29-én kápráztatta el a Budapest Sportaréna közönségét.

Adams a Sweeney Tood nevű bandában kezdte pályafutását. Tizennyolc évesen váltott szólókarrierre. Lírai songok, balladák, rockos hangzások éppúgy jellemzik harminc éve töretlen pályafutását. A philadelphiai Live Aid -tól Nelson Mandela születésnapi koncertjén át a Wembley Stadionban a Pink Floyd  The Wall in Berlin című gigakoncertjéig megannyi emlékezetes eseményen lépett fel. Az első nyugati rockzenészként koncertezett Vietnám, Pakisztánban, Nepálban. Filmbetétdalai sorában olyan örökzöldek szerepelnek, mint  az Everything I Do I Do It For You  / Robin Hood, a tolvajok fejedelme / vagy a Have You Ever Really Loved A Woman / Don Juan de Marco /.

A magánéletét hét pecséttel őrző zenész minden szabadidejét   személyes asszisztensétől, Alicia Grimalditól született lányával, az egy éves Mirabellával tölti.

Bryan Adams európai turnéja során adott  előzetes interjút lapunknak.

Ön minden idők legsikeresebb, legtöbb lemezeladást produkáló kanadai férfi előadója, gitárosa, dalszerzője. Milyen hatással volt a zenéjére az a tény, hogy Kanadából származik?
Annyi bizonyos, hogy kezdetben nagy segítségemre volt, mivel Kanada csodálatos hely a zenélés szempontjából. Sok klub és bár közül válogathattál, hogy hol lépsz fel. Azt viszont nehéz megmondani, hogy nemzetközi szinten ez mennyire jelentett előnyt.

Számos dalának társszerzője Jim Vallance. Mi az alapja kettejük együttműködésnek?
Jó csapat vagyunk, minden alkalommal rengeteg ötlettel bombázzuk egymást. Jim az igazi profi, én kispályás vagyok hozzá képest.

Melyik dalára a legbüszkébb az összes közül?
Mindegyikre, eleve rekordnak számított, hogy képesek voltunk dalokat írni és megjelentetni. Ma már egyáltalán nem ilyen egyszerű a helyzet, megváltoztak a körülmények. Régebben minden dalunk lemezre került.

A legnagyobb show, ahol valaha is fellépett?
Vélhetően a Rogers Waters -féle A fal koncert és a Live Aid.

Akár dalszerzőként, akár előadóként bámulatos, hogy milyen  zenei tehetségekkel dolgozott együtt az évek során, többek között Stinggel, Rod Stewarttal, Joe Cockerrel, Tina Turnerrel, Barbra Streisanddal.
Mindegyik nagyon emlékezetes együttműködés volt. Ki hitte volna, hogy huszonnégy évesen Tina Turnernel énekelek duettet. / It’s Only Love- A szerk. / Vagy két kedvenc énekesemmel, Stinggel és Rod Stewarttal készítek közös felvételt. / All  For Love – A szerk. / Hihetetlen idők…

A zene mellett képzett fotós. Hogyan hatott a fotózás  a zenéjére?
Nem állítanám, hogy befolyásolta. Talán annyiban járult hozzá, hogy lehetővé tette, hogy szünetet tartsak és felfrissülve térjek vissza a zenéléshez.

Mit tekint a legfontosabb elismerésnek, amit valaha is kapott a karitatív tevékenységéért jótékonysági koncerteken, kampányokban?
A leghasznosabb része ennek a tudat, hogy amit adok, az megváltoztatja valakinek az életét. Közel tíz éve létrehoztam egy alapítványt / Bryan Adams Foundation   HYPERLINK “http://www.thebryanadamsfoundation.com/”www.thebryanadamsfoundation.com / annak a reményében, hogy változtathatok mások életén.

Egyszóval hisz abban, hogy emberi erőfeszítésekkel meg lehet változtatni a világot?
Természetesen. Erkölcsi kötelességünk segíteni egymáson, úgy tűnik, hogy ez nem mindig működik. És ebben legjobban a vallást hibáztatom amiatt, megosztja az embereket.

Hol érzi magát otthon?
Leginkább Londonban, ahol élek, de változatlanul annyit utazom, hogy vélhetően az életem felét szállodákban töltöm. Ezeket a sorokat is Moszkvából írom.

Milyen zenei tervek foglalkoztatják a közeljövőben?
Sok új dalom van, de bizonytalan vagyok abban, hogy merre haladjak. Nem tudom, hogy az embereket érdekli – e a régi rockerek új zenéje. Néhány filmes tervbe is belekezdtem. Azt tervezem, hogy ősszel bevonulok a stúdióba, és majd meglátom, hogy ott mi történik.

Tekintse meg

kert

Miniatűr kert-kezdőknek is!

Imádom a kreatív dolgokat, főleg, ha azok ilyen egyszerűen kivitelezhetők és meseszépek. Most megmutatom nektek ...