Home / Kiemelt / A világ legdrágább melltartói

A világ legdrágább melltartói

Sokan talán nem is gondolnánk, hogy egy-egy igazán drága melltartó milyen komoly értéket képviselhet.

 

A világ legdrágább melltartóját 2001-ben jegyezték be a Guinness Rekordok Könyvébe: a Victoria Secret által készített és Heavenly Star Bra névre keresztelt fehérnemű ára nem kevesebb mint 12,5 millió dollár, vagyis átszámítva mintegy 3 milliárd forint. És hogy mi kerül ilyen sokba ezen a melltartón? Nos, egyrészt a több mint ezerkétszáz darab apró Srí-Lanka-i rózsaszín zafír, másrészt pedig az önmagában is mintegy 10,6 millió dolláros (2,5 milliárd forint) értéket képviselő 90 karátos gyémánt.

 

Ehhez képest gyakorlatilag már filléres tétel az a dél-koreai Golden Zone által készített melltartó, mely masszív arany bevonata, illetve apró gyémántjai ellenére is “csak” 1,89 millió dollárba, vagyis megközelítőleg 460 millió forintba kerül. A harmadik hely pedig egy kínai melltartóé, melynek felületén nem kevesebb mint kétezerötszáz gyémánt, illetve egy 5,4 karátos zafír található – ennek az exkluzív fehérneműnek az ára 1,3 millió dollár, vagyis mintegy 315 millió forint.

 

Tekintse meg

berhaz

A budapesti bérházak a legstrapabíróbbak

Budapest történelmi hangulatú utcái világi szinten híresek, rengetegen jönnek megcsodálni őket. Már túléltek két világháborút ...