Home / Életmód / Egészség / A napkrémek mítosza: Ezt teszik a fényvédő termékek valójában a testeddel!

A napkrémek mítosza: Ezt teszik a fényvédő termékek valójában a testeddel!

Benne vagyunk nyakig a nyárban, ezért amint ismét ragyogni fog a nap, hamarosan megtelnek a strandok, vízpartok napozó emberekkel. Az üzletek máris tele vannak a különböző márkájú, minőségű, és védelmi fokozattal ellátott termékekkel, így az egyszerű vásárló legfeljebb az ár alapján dönti el, hogy melyik krémet, naptejet választja.

Azonban nem árt kissé figyelmesnek lenni, mert pár hagyományosnak mondott napkrém akár többet árthat, mint amennyit használna.

Riasztó adat, hogy szinte az összes ilyen készítmény rákkeltő kémiai adalékanyagokat tartalmaz.

Ilyenek a parabének, az alkohol, a petróleum olajak, a para-aminobenzol sav, a benzofenol 3, a metil benzilidek.

A legtöbb természetesnek hitt készítménynek köze sincs a természeteshez, csak a logójukon szerepel a megtévesztő felirat, a tartalmuk teljesen természetellenes. Az összetevők listáját végignézve ne használjunk olyan terméket, amelyen a következőképpen kezdődnek a szavak: metil, propil, dietil, butil, etil stb.

Az is meglepő lehet sokak számára, hogy a legtöbb napvédő krém egyszerűen gátolja a D-vitamin képződést, ugyanis ezen vitamin fő összetevője éppen a napsugaraktól kerül ki, és a D-vitamin rendkívül fontos az egészségre nézve.

Azonban sok C- és E-vitamin tartalmú gyümölccsel, zöldséggel védekezhetünk a napsugarak ellen. Több tanulmányban írtak már arról, hogy ezek az antioxidánsok megakadályozzák, hogy az ibolyántúli sugarak kárt tegyenek a szervezetben, és elégessék a bőrt. Így ezen tápanyagokban gazdag ételek fogyasztása védelmet nyújthat a napsugarakkal szemben.

Ez azért fontos, mert a legtöbb naptej, vagy krém nem képes arra, hogy az UV-sugarakat kiszűrje, így a bőrsejtek könnyen károsodhatnak, úgy, hogy közben meggyőződésünk, hogy krém megvéd a leégéstől.

Forrás:

Tekintse meg

kert

Miniatűr kert-kezdőknek is!

Imádom a kreatív dolgokat, főleg, ha azok ilyen egyszerűen kivitelezhetők és meseszépek. Most megmutatom nektek ...