Home / Autó-Motor / Autó / A legújabb Bugatti Veyron

A legújabb Bugatti Veyron

A világ egyik leggyorsabb szériagyártású autója időről időre új változatokban bukkan fel.

 

A Volkswagen konszern által igen komoly ráfordítással kifejlesztett Bugatti Veyron nem éppen egy új járgány, hiszen kisebb-nagyobb módosításokkal már 2005 óta gyártásban van. A vállalat éppen ezért úgy próbálja meg fentartani az érdeklődést a modell iránt, hogy időnként egy-egy limitált szériát mutat be belőle. Így történt ez most is, amikor is a Monterey Auto Week keretein belül bemutatkozott a Bianco-New Light Blue verzió.

 

Könnyen kikövetkeztethető, hogy a Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse karosszériája ezúttal fehér és világoskék színben pompázik, még pedig az 1928-ban gyártott sportkocsi, a Bugatti Type 37A tiszteletére. A nyitott tetejű szupersportkocsi mozgatásáról egy 7,9 literes lökettérfogatú W16-os motor gondoskodik, mely nem kevesebb mint 1200 lóerős teljesítményt produkál, 6400-as percenkénti fordulatszámon.

 

Az 1500 Nm-es, tehát teherautónyi nyomaték speciális 20 colos könnyűfém felniken érkezik meg az aszfaltra, a nulláról száz kilométer/órás sebességre történő gyorsítás pedig alig 2,6 másodpercnyi időt vesz igénybe. A 410 kilométer/órás végsebességű közúti torpedó ára 1,74 millió euró, vagyis egy-egy ilyen limitált szériás Bugattiért nem kevesebb mint 496 millió forintot kell kifizetnünk.

 

Tekintse meg

berhaz

A budapesti bérházak a legstrapabíróbbak

Budapest történelmi hangulatú utcái világi szinten híresek, rengetegen jönnek megcsodálni őket. Már túléltek két világháborút ...