Home / Kiemelt / 1,5 millió forintos kis fényképezőgép

1,5 millió forintos kis fényképezőgép

A lehető legjobb képminőség eléréséhez nem feltétlenül kell hatalmas fényképezőgépet használnunk.

 

Ezekben a napokban a németországi Kölnben rendezik meg a világ legrangosabb fotós szakkiállítását, a Photokinát, melyen természetesen a legpatinásabb német gyártó, a Leica is komoly erőkkel képviselteti magát. A vállalat legfrissebb újdonsága a keresztségben nemes egyszerűséggel a Leica M nevet kapta, “személyében” pedig egy relatíve kompakt kialakítású távmérős digitális fényképezőgéphez van szerencsénk.

 

Bár a készülékház nem túl nagy méretű, a fejlesztőknek sikerült belepakolniuk egy gigantikus méretű Full Frame CMOS képérzékelőt, mely 24 megapixeles felbontásával abszolút garanciát jelent a lehető legjobb képminőségre. A 3 colos képátlóval rendelkező folyadékkristályos kijelző 921 ezer képpontja révén remek képet és akár élőképet is biztosít, védelméről pedig az okostelefonokról már jól ismert Gorilla Glass gondoskodik. A Full HD felbontású videók készítésére alkalmas újdonságnak persze alaposan megkérik az árát: a Leica M 6950 dolláros, vagyis átszámítva mintegy 1,5 millió forintos áron debütál majd a kereskedelmi forgalomban. A cserélhető objektíves készülék 2013 elejétől lesz kapható.

 

Tekintse meg

berhaz

A budapesti bérházak a legstrapabíróbbak

Budapest történelmi hangulatú utcái világi szinten híresek, rengetegen jönnek megcsodálni őket. Már túléltek két világháborút ...