Home / Életmód / Vérnyomás-csökkentő étkek!

Vérnyomás-csökkentő étkek!

A magas vérnyomásra általában olyan gyógyszereket adnak, amelyeket aztán örökkön örökké szedhetünk. Aki nem szeretne haláláig gyógyszeren élni, kipróbálhatja, milyen hatással vannak a szervezetére az alábbi ételek. Napi 30 perc sport pedig megsokszorozza a javulást.

Forrás: whcollegedition.files.wordpress.com
Forrás: whcollegedition.files.wordpress.com

Fokhagyma: Ázsiában a fokhagymával tuberculosist és himlőt is gyógyítottak. Évek óta tesztelik a fokhagyma szív-és érrendszerre gyakorolt hatását. A legtöbb kutatási eredmény szerint a fokhagyma tisztítja és rugalmassá teszi az érfalakat, és csökkenti a vérrögök kialakulásának esélyét.

Ginseng: A tradícionális keleti orvoslásban a vérnyomás csökkentésének gyógyszereként tartják számon.

Cardamon: Ezt a különleges ízű fűszert az indiai konyhából ismerheted. Egy kutatás eredményeként 20-ból 19 embernál csökkentette a vérnyomást.

Maitake gyógygomba: Japánban eredetileg vírusölőként használták, de mostanában inkább a túlsúlyt, és a vele járó betegségeket, mint a cukorbetegséget, a magas koleszterinszintet és a magas  vérnyomást kezelik vele. Napi használata tesztek által bizonyítottan csökkenti a vérnyomást.

Paradicsom: Kevesen tudják, hogy komoly egészségre gyakorolt hatással bír ez a népszerű gyümölcs, amit zöldségként tartunk számon. A paradicsomkivonat jelentősen javít a magas várnyomáson, valószínűleg magas E-vitamin és béta-karotin tartalma miatt.

Hagyma: Az egyik legjobb természetes gyógyszer a vérnyomásra. A szívroham és egyéb szívbetegségek megelőzésében komoly szerepet játszik, csakúgy, mint unokatestvére, a foghagyma. A nyers hagyma rendszeres fogyasztása javítja a sejtek rugalmasságát.

Sárgarépa: Rengeteg jótékony hatása között ott van a vérnyomás csökkentése is, de mi lányok leginkább azért szeretjük, mert szebben barnulunk tőle.

Tekintse meg

kert

Miniatűr kert-kezdőknek is!

Imádom a kreatív dolgokat, főleg, ha azok ilyen egyszerűen kivitelezhetők és meseszépek. Most megmutatom nektek ...