Home / Életmód / Egészség / Újdonság! Leégés elleni kapszula

Újdonság! Leégés elleni kapszula

A leégés amellett, hogy igencsak kellemetlen érzés, az egészségünket is komolyan veszélyeztetheti. Ennek elkerülése érdekében alkották meg a leégés elleni kapszulát!

 

Nyáron, a napfürdőzés közben sokan elfeledkeznek a megfelelő napvédelemről. Krémeket, olajokat az emberek csak elenyésző része használ, ők is inkább csak akkor, amikor már rákvörös árnyalatot ölt a bőrük. Hogy mégis miért van így? Az ez ügyben nyilatkozók egy része állításuk szerint feledékenységből és egyfajta nemtörődömségből, a másik része azonban azért, mert semmilyen készítményt nem visel el a bőrén. Bárhogy is legyen, ez az innováció lehetővé teszi azt, hogy bőrvédő készítmény nélkül is élvezhessük a nap sugarait.

Külföldön már több leégés elleni kapszula van forgalomban, melyek fő hatóanyaga egy trópusi páfrány, amit a népi gyógyászatban előszeretettel használtak különböző bőrbetegségekre, mint például ekcémára, illetve pikkelysömörre- de ugyanolyan hatásosnak bizonyult égési sérülések esetén is. Természetesen emellett még számtalan hatóanyag segít megelőzni a problémát – például a jól ismert karotinoidok-, jobb védelmet biztosítva a bőr számára.

A bőrgyógyászokat azonban igencsak megosztja ez a fajta kapszula, ugyanis egyesek szerint nem tud olyan védelmet nyújtani, mint a hagyományos napozókrémek. Való igaz, sokat segíthet, mivel a véráramba kerülve belülről fejti ki a hatását, így sem a víz, sem az izzadás nem mossa le a testről, viszont nem tud 100%-os biztonságot nyújtani, mivel a nap sugarai így is elérik a bőrfelszínt. Ezek a készítmények körülbelül 2-3 órán keresztül hatnak, utána a javallatok szerint újabb kapszulát kell bevenni, viszont mint tudjuk, ha a szervezetbe túl sok kemikália jut, az előbb-utóbb különböző problémákhoz vezethet.

Hogy akkor mégis mit tegyünk? A legjobb az lenne, ha rendszeresen használnánk a bőrtípusunknak megfelelő napvédő tejet/olajat, és ha extra érzékeny a bőrünk, akkor rásegíthetünk egy-két kapszulával Csak ügyeljünk arra, ne vigyük túlzásba, és hogy a hagyományos védelemről semmiképp se feledkezzünk meg!

Tekintse meg

kert

Miniatűr kert-kezdőknek is!

Imádom a kreatív dolgokat, főleg, ha azok ilyen egyszerűen kivitelezhetők és meseszépek. Most megmutatom nektek ...