Home / Életmód / Új Dove kampány valódi szépségről

Új Dove kampány valódi szépségről

Bizonyára nem mondunk újat azzal, ha kijelentjük, hogy az emberekben – főleg a női nem képviselőiben- legtöbbször hibás kép él önmagunkról.  A Dove legújabb kampányában annak jártak utána, mennyire mást gondol önmagáról, kinézetéről a gyengébbik nem.

 

A Dove-nak eltökélt szándéka, hogy megismertesse a nőkkel a valódi szépséget. Nem hiába ontja magából az olyan reklámfilmeket, amelyekben lerántja a leplet a televízióban és a címlapokon szereplő nőkről, és helyezi előtérbe a valódi női testet.  A legújabb kampányában azt próbálja elénk tárni, milyen hatalmas különbségek vannak az önmagunkról alkotott kép, és aközött, hogy mások milyennek látnak minket.

A cég felkérte Gil Zamora törvényszéki művészt, fantomkép készítőt, hogy rajzoljon le bizonyos személyeket első körben úgy, hogy ők saját magukat jellemzik. Persze Zamora közben nem láthatja őket, így csupán arra tud hagyatkozni a művész, hogy milyennek írja le magát az illető.

Ezek után behívtak valakit, aki előtte találkozott a rajzok alanyával pár percre, hogy ő is adjon személyleírást az előbbi résztvevőről, és így kellett egy újabb képet készítenie. Miután a művész végzett, összevetették  az ugyanazon személyt ábrázoló két művet. Ezt a kísérletet többekkel is elvégezték, és minden esetben ugyanaz az eredmény jött ki: amikor az illető saját magát jellemezte, akkor az elmondások alapján egy kevésbé vonzó alakot rajzolt le Zamora, míg mikor egy külső szemlélő beszámolóját hallgatta, akkor lényegesen vonzóbbat.

A részvevők zöme teljesen elérzékenyült a rajzok láttán, mivel meglepődtek azon, hogy mások menyivel csinosabbnak látják őket. Fernando Machado, a Dove alelnöke szerint a hasonló kampányaik célja, hogy olyan világot hozzanak létre, ahol a szépség forrása a bizalom és nem pedig a szorongás, így talán a nők előbb-utóbb elérik azt az állapotot, amikor reálisan látják magukat.

A videó a közösségi médiákon futótűzként terjed, és az internetre való felkerülése után 24 órán belül már fél millióan osztották meg.

Tekintse meg

kert

Miniatűr kert-kezdőknek is!

Imádom a kreatív dolgokat, főleg, ha azok ilyen egyszerűen kivitelezhetők és meseszépek. Most megmutatom nektek ...