Home / Életmód / Tavaszi/nyári sminktrend a legnagyobb divatházaktól

Tavaszi/nyári sminktrend a legnagyobb divatházaktól

Legyen színes, vagy natúr, kislányos, avagy nőies, az idei sminktrendbe mindegyik beletartozik, a lényeg, hogy magabiztosan tudjuk arcunkon viselni. Lássuk, mit mondanak erről a legnagyobb nevek, akik aktívan alakítják a divatot!

 

Ha röviden meg szeretnék határozni a 2012-es tavaszi/nyári sminktrendet, akkor a legmegfelelőbb szavak erre a következők lennének: macskaszemek, barackos arcpirosítók, valamint óriási szempillák. Az esti, bulis viseleteknél ne legyünk meglepődve a szemhéjak feletti arany fóliáktól sem, ugyanis ezzel a szokatlan megjelenéssel idén extrán divatosnak számíthatunk.

 

Dolce & Gabbana

 

Az olasz tervezőpáros jelszava a macskaszem, tökéletes porcelánbőrrel és természetes szemöldökkel párosítva. Az ajkak a natúr vonalon mozognak, sötét színek helyett inkább világos árnyalatokban pompáznak, szájfény nélkül, hogy a szemekről még véletlenül se terelődjön el a figyelem.  Az egész külső üdeséget, frissességet és fiatalságot sugároz, ezért ennél a sminknél a legfontosabb a megfelelő, könnyű alapozó kiválasztása.

 

Gucci

 Az év legfeltűnőbb sminktrendje a Gucci-tól származik, ahol a kifutókon a modellek arany árnyalatú bőrrel, sötét, hangsúlyos szemekkel és világosabbra festett szemöldökkel vonultak végig. A divatház sminkese a szemhéjakon túlmenő, szinte koromfekete sminket több esetben megkoronázza egy kevés csillámmal is, a drámaibb hatás kedvéért. Ehhez a stílushoz az arc többi része természetesen natúr és üde, maximum az arccsonton lehet némi fényes csillogású púder, vagy aranyszínű bronzosító.

 

 

Fendi

 Fendi ezennel az extravagáns sminket részesíti előnyben, és a feltűnő, élénk színek helyett arany, illetve ezüst fóliákhoz nyúlt, melyekhez a szemhéjon vékony tusvonalat és elefántcsont színű alapozót álmodott.  Igaz, nem egy nappali viselet, és estére is a bátrabbaknak ajánljuk, viszont ha nem tesszük fel a fóliát Fendi elképzelése szerint a szemöldökre is, akkor talán még hordható is egy-egy buliban.

 

Versace

 Mind közül Versace az, aki leginkább marad a natúr stílusnál: semmi szín, semmi feltűnés, csakis a tökéletes bőr. Ha ezt a sminket akarjuk viselni, elengedhetetlen a rendszeres arcápolás, főleg a hidratálás. Tökéletes nappali viselet, a szemeken maximum a barnának a bőrtónushoz legközelebbi árnyalati kerülhetnek, az ajkak pedig barack és halvány rózsaszín színűek, kevés átlátszó szájfénnyel. Amit semmiképp se felejtsünk el, az a szempillafestés, ugyanis ez az egyetlen ennél a sminknél, mely lényegesen meg tudja változtatni a tekintetet.

 

Louis Vuitton

 Louis Vuitton idén kislányos kinézetet álmodott a hölgyeknek. Stílusban Versace-hoz áll a legközelebb, bár itt a fekete tusvonal, valamint a hatalmas, dús szempillák – akár műszempillák- egyenesen kötelezőek! A domináns színek itt a pasztell árnyalatok, azon belül is a rózsaszín, a bézs, illetve a barack – ez utóbbi az ajkakon és pirosítóként is megjelenik. Ha fel szeretnénk dobni megjelenésünket, hajunkba nyugodtan rakjunk egy vékony hajpántot, ahogy azt a Louis Vuitton modellek is tették!

 

Tekintse meg

kert

Miniatűr kert-kezdőknek is!

Imádom a kreatív dolgokat, főleg, ha azok ilyen egyszerűen kivitelezhetők és meseszépek. Most megmutatom nektek ...