Home / Életmód / Sminkirányzatok MAC módra

Sminkirányzatok MAC módra

MAC szerint a 2012-es sminkdivatot négy, egymástól teljesen különböző stílus határozza meg. Lássuk, melyek ezek!

Idén sokkal inkább a finom nőiességre terelődik a hangsúly, a tavalyi szigorú merevséghez képest. A lényeg minden irányzatnál az üde, tiszta bőr, a frissesség, illetve a feminin vonal erősítése.

 ATH-ELITE

Az ATH-ELITE a sportos nők stílusa. A hangsúly egyedül az arcbőrön van, a szemek és a száj kiemelése elhanyagolható. A mattítást ebben az esetben felejtsük el, a cél, hogy vizes, kissé csillogó – de nem olajos- hatást érjünk el. Az alapozást megelőzően hidratáljunk, esetleg vitaminokban gazdag, vizesebb krémmel masszírozzuk pár percig bőrünket. Mivel a highlight és a fény visszatért, ne púderezzünk, inkább csak pirosítsunk a megfelelő részeken! Egyedül a szemöldököt emeljük ki finom satírozással, de az arc többi részére több színt ne már vigyünk fel. A természetesség olyan nagy szerepet kapott ennél az irányzatnál, hogy még a szempillákra se tegyünk semmi színt, csupán a szem alatti karikákra fordítsunk figyelmet!

 

ORE-INSPIRED

Elegáns és sikkes- ez jellemzi röviden ezt az irányzatot, melyben már nagyobb hangsúlyt kapnak a szemek, és az „olimpikon arc” itt kevésbé fényes, inkább napbarnított. Egy utazó benyomását keltenénk, aki megteheti, hogy mindig napsütötte tájakon kalandozzon. A szemeken és az orcákon a fő színek a barna, terrakotta, réz, arany, valamint a rozsda. Fontos, hogy a sötét színekkel ne kontúrozzunk, és a szempillákra is inkább barnás árnyalatú festéket használjunk! Az ajkak maradjanak natúrak, maximum egy kis arany, vagy bronzos csillogást kaphatnak!

 

 NOUV-EAU

Rendkívül nőies és finom, ahol a lényeg a szemekre helyeződik. Érdekesség, hogy itt a színátmenetek nem megengedettek: nincsenek kontúrok, feltűnő árnyékolások és kiemelések. Az arc ebben az esetben is tökéletes, és barackos színben pompázik. A szempillák újra csupaszak, annak ellenére, hogy akár sötét árnyalattal is színezhetjük a szemhéjat. – bár igaz, a NOUV-EAU-t inkább a pasztell színek jellemzik, mégis előkerülhet a fekete ceruza is.

 

 

NEO-N

Kissé retrós, kissé diszkós, kissé nagyvárosi. A legdinamikusabb és legfeltűnőbb az összes stílus közül, de közel sem közönséges és rikító. Annak ellenére, hogy neon árnyalatok jellemzik vagy a szemet, vagy az ajkakat, az összhatás igazán nőies, és valahol tündérmesébe illő. A pillák színe vagy harmonizálnak a felvitt árnyalattal, vagy pedig teljesen festetlenek. Fontos, hogy egyszerre ne emeljünk ki mindent, sőt, adjunk kontrasztot, például, amennyiben a szemek hangsúlyosak, akkor a száj legyen olyannyira halvány, hogy szinte beleolvadjon az arcba!

Tekintse meg

kert

Miniatűr kert-kezdőknek is!

Imádom a kreatív dolgokat, főleg, ha azok ilyen egyszerűen kivitelezhetők és meseszépek. Most megmutatom nektek ...