Home / Életmód / Praktikák a hibátlan bőrért

Praktikák a hibátlan bőrért

Nincs olyan nő, aki ne vágyna ragyogó, hibátlan bőrre. Azonban a sok külső hatás miatt struktúrája folyamatosan romlik. Hogy mit tehetünk annak érdekében, hogy visszafordítsuk ezt a folyamatot?

 

Megfelelő hidratálókrém

 

Sokan használnak hidratáló krémet, viszont a baj az, hogy a legtöbben nem tudják, pontosan milyen is való nekik, mivel nem ismerik a bőrtípusukat. Ezért általában azt a terméket veszik meg, melyet az ismerősök dicsérnek, de az közel sem biztos, hogy számunkra is az lenne a legjobb választás. Amennyiben zsírosabb a bőrünk, olajmentes krémet szerezzünk be, ha száraz, akkor olyat, amelyben van hialuronsav, vagy glicerin, hogyha pedig érzékeny, akkor illatanyag-mentessel kenjük be arcunkat, vagy olyannak, ami egyáltalán nem tartalmaz kemikáliát.

 

Harc az apróbb ráncok ellen

 

25 év felett sajnos a legtöbb nőnél megjelennek az apróbb ráncok. Hogy eredményesen eltűntethessük, több oldalról kell harcolni velük. Egyrészt minden nap kenjük be bőrünket fényvédőt tartalmazó hidratálókrémmel, másrészt esténként használjunk retinolt tartalmazó készítményt. A maximálisa hatás érdekében egy héten 1-2 alkalommal, esténként végezzünk glikolsavas radírozást, amely felgyorsítja a sejtek megújulását. Arra azonban ügyeljünk, hogy minimum fél órával a retinolos krém használata előtt alkalmazzuk, ugyanis a kettő együtt deaktiválja egymást.

 

 

Tág pórusok ellen

 

A zsíros bőr gyakori velejárói a tág pórusok. Hogy miért van ez így? Röviden azért, mert eltömítik őket az elhalt hámsejtek, valamint az olaj. Ahhoz, hogy ezt megszűntethessük, szalicilsavat tartalmazó készítményekre van szükségünk, valamint rendszeres arcradírozásra, hogy eltávolíthassuk az oda nem illő szennyeződéseket.

 

Fénylő bőrre

 

Sokak sminkjét tönkreteszi a fénylő olajréteg a bőrön, de ma már léteznek mattító hatású hidratáló krémek, melyek felszívják a felesleges zsírréteget a bőrről. A legjobb, ha tartalmaz némi C-vitamint, mivel az nagyszerűen kontrollálja a faggyútermelést. Emellett a sminkkeléshez használjunk púderes alapozót, ez segít a helyén tartani a make-up-ot. Természeten ügyelnünk kell mindezeken kívül a táplálkozásunkra is, ugyanis vannak olyan ételek (pl. az olajos magvak), melyek hozzájárulhatnak a bőr fényességéhez, ezért ha zsírosabb a bőrünk, akkor mérsékeljük ezek fogyasztását.

Tekintse meg

kert

Miniatűr kert-kezdőknek is!

Imádom a kreatív dolgokat, főleg, ha azok ilyen egyszerűen kivitelezhetők és meseszépek. Most megmutatom nektek ...