Home / Életmód / Nyári hajszínvédő tippek

Nyári hajszínvédő tippek

A nyár kritikus időszak, mármint a hajunk színét tekintve. Lássuk, mi mindennel őrizhetjük meg legtovább élénk árnyalatát!

 

Vegyünk kalapot

Sajnos a napfény hatására a hajon lévő pikkelyek megsérülnek, így nem tudják maximálisan betölteni védelmi szerepüket, és ezért a szín könnyen kifakulhat. Amennyiben nem akarjuk sörényünk szépségét különböző kemikáliákra bízni, akkor a legegyszerűbb módja annak, hogy megóvjuk hajszínünket az az, ha nemes egyszerűséggel kalapot húzunk a fejünkre, vagy egy kendőt kötünk rá.

Sós, klóros víz után mindig mossunk hajat

A nagy hőségben kevés nő tudja megállni, hogy ne bukjon le a víz alá, hiszen a fejet is le kell valahogy hűteni. A gond csak az, hogy mind a klór, mind pedig a sós víz roncsolja hajszálakat felépítő keratint-ezért van az, hogy utána durva és kemény tapintásúvá válik, ráadásul a szőke haj előbb-utóbb zöldes árnyalatot is ölthet! Éppen ezért fürdőzés után minden alkalommal öblítsük le édesvízzel a hajunkat! Így nem csak a káros anyagoktól szabadulhatunk meg, hanem az izzadtságot is lemoshatjuk!

Használjon napozás utáni hajápoló pakolást

Ha nem is kell minden nap, de ha sokat voltunk a szabadban, akkor mindenképp ápoljuk a sörényünket napozás utáni pakolással. Ezek a termékek nem csak a hajszínt óvják meg, de a szálakat is a kiszáradástól, ami azért is fontos, mert a hidratált haj sokkal tovább meg tudja tartani élénk árnyalatát. Ilyen például a Schwarzkopf Professional Bonacure Sun Guardian napozás utáni hajpakolása, a L’Oréal Solar sublime, illetve a Senscience Replenish Cream.

Olajozzunk

Hogy meg tudjuk óvni a hajunkat a káros külső hatásoktól, az egyik legfontosabb, hogy olyan termékeket használjunk, melyek olajos védőréteget képeznek a szálakon, így azok kevésbé roncsolódnak. A legjobb, ha argánolajjal dúsított készítményt vásárolunk, mivel ezzel nem fog elnehezülni a hajunk, ráadásul csökkenti a faggyútermelést is!

Ilyen például a Nirvel Argan Fluid, az Avon Advance Techniques Hajápoló, illetve a Milk_Shake Glistening Argan Oil.

 

 

 

Tekintse meg

kert

Miniatűr kert-kezdőknek is!

Imádom a kreatív dolgokat, főleg, ha azok ilyen egyszerűen kivitelezhetők és meseszépek. Most megmutatom nektek ...