Home / Életmód / Nyaraláskor, utazáskor legyen Önnél Schüssler házi patika – Vas

Nyaraláskor, utazáskor legyen Önnél Schüssler házi patika – Vas

Mit tegyünk egy hirtelen jött sérülés esetén?

Jó, ha nyaraláskor, utazásaink alkalmával kéznél van egy hozzáértéssel összeállított házi patika, mert bármikor szükség lehet rá! Akár mindössze két szer is elegendő lehet: a vas-foszfát, mint elsősegélyszer és a magnézium-foszfát, mint görcsoldó. Kisebb karcolás, vagy vérző sérülés, bizonyos görcsök jelentkezésekor, vagy fertőzés esetén használjuk a megfelelő Schüssler-sót! Hogy mire alkalmazhatjuk pl. a vas-foszfátot, abban dr. Fodor Enikő, homeopata szakgyógyszerész lesz a segítségünkre.

Dr. F.E.: A vas-foszfát a legfontosabb elsősegélyszer a Schüssler-sók között. Akkor alkalmazzuk, ha hirtelen történik velünk valami: pl. fertőzésnél, ha beindul egy nem várt gyulladásos folyamat, vagy sérülést szenvedünk.

Kicsit konkrétabban, mire jó ez a Schüssler-só?
Dr. F.E.: Kezdjük a sérülésekkel, főleg így tavasszal, hisz a sportolási kedv növekedésével, a kirándulók számának megszaporodásával, nő a balesetek száma is. A sérülés tehát lehet zúzódás, rándulás és ficam, vagy vérömleny, ami ezek következtében kialakul. Ilyenkor a traumát követően negyedóránként szopogassunk el egy tablettát két órán keresztül. Később napi háromszor egy tabletta szedése javasolt. De hasznos segítség a vas-foszfát hirtelen ránk törő torokgyulladás, sőt fejfájás, vagy fogfájás esetén is, különösen, ha ez valamilyen gyulladás eredménye. Alkalmazhatjuk továbbá rovarcsípések által kiváltott helyi gyulladás csökkentésére, vagy a napsütéses órák számának növekedésével egyre nagyobb arányban megjelenő napégésre, amikor szintén gyulladt, piros a bőr, de már nagyobb felületen.
Nyaraláskor gyakran előfordul, hogy idegen helyen olyan ételeket eszünk, amelyekhez nem vagyunk hozzászokva. Kialakulhat gyomorhurut, gyomorrontás, hányás – a házi patikában ilyenkor is jó, ha van vas-foszfát. Még az izomlázra is használható ez a szer, s ez bizony fontos egy kiadós túra, vagy a testet megterhelő sportteljesítmény idején.

Bátran alkalmazhatjuk-e a vas-foszfátot, mint  elsősegélyszert  az egész család számára?
Dr. F.E.: A vas-foszfát bármely életkorban alkalmazható, gyermekünknek és szüleinknek is javaslom, ha hirtelen történik velünk valami! (x)

További információk: www.arcdiagnosztika.hu
P-074-schüssler-pr cikk-2013-jun

Tekintse meg

kert

Miniatűr kert-kezdőknek is!

Imádom a kreatív dolgokat, főleg, ha azok ilyen egyszerűen kivitelezhetők és meseszépek. Most megmutatom nektek ...