Home / Életmód / Egészség / Nyaraláskor, utazáskor legyen Önnél Schüssler házi patika – Magnézium

Nyaraláskor, utazáskor legyen Önnél Schüssler házi patika – Magnézium

Mit tegyünk görcsök esetén?

Jó, ha nyaraláskor, utazásaink alkalmával kéznél van egy hozzáértéssel összeállított házi patika, mert bármikor szükség lehet rá! Akár mindössze két szer is elegendő lehet: a vas-foszfát, mint elsősegélyszer és a magnézium-foszfát, mint görcsoldó. Kisebb karcolás, vagy vérző sérülés, bizonyos görcsök jelentkezésekor, vagy fertőzés esetén használjuk a megfelelő Schüssler-sót! Mi legyen nálunk, ha felkészültek szeretnénk lenni pl. valamilyen görcsös állapot kialakulása esetén? Ennek megválaszolásában dr. Fodor Enikő, homeopata szakgyógyszerész lesz a segítségünkre.
F.E: Ha izmainkban vagy belső szervünk valamelyikében görcs jelentkezik, magnézium-foszfátra van szükségünk. A tapasztalatok szerint akkor érhetjük el a legjobb hatást, ha egy pohár forró vízben oldjuk fel ezt a sót.

Vegyük sorra, milyen esetekben hatásos…
F.E.: Nem véletlen hívjuk a homeopátiás orvoslásban a magnézium-foszfátot a „nagy görcsszernek.” Hiszen jól alkalmazható, ha görcsöl a lábunk, de vese- és epegörcs során is. Hasi panaszoknál, menstruációs fájdalmaknál is érdemes bevetni. Görcsös fejfájás, vagy gyomorgörcs, hányásos hasi görcsök, illetve görcsös hasmenés esetén is ezt a Schüssler-sót érdemes alkalmazni!

Fontos tudni azonban, hogy ismeretlen eredetű, erős fájdalommal járó, vagy szűnni nem akaró görcsök jelentkezésekor javasolt minél előbb orvoshoz fordulni!

Bátran alkalmazhatjuk-e a magnézium-foszfátot az egész család számára?
F.E.: A magnézium-foszfát bármely életkorban alkalmazható, gyermekeinknek és szüleinknek is javaslom mint görcsoldó szert számos görcsös állapot esetén!
x

További információk: www.arcdiagnosztika.hu

P-075-schüssler-pr cikk-2013-jun

Tekintse meg

kert

Miniatűr kert-kezdőknek is!

Imádom a kreatív dolgokat, főleg, ha azok ilyen egyszerűen kivitelezhetők és meseszépek. Most megmutatom nektek ...