Home / Életmód / NASA által kifejlesztett kék fény a fehér fogakért

NASA által kifejlesztett kék fény a fehér fogakért

Mint tudjuk, életvitelünk, rossz szokásaink és helytelen táplálkozásunk mind befolyásolják fogaink állapotát. Jobb esetben „csupán” elszíneződik a fogzománc, amit sokszor otthoni praktikákkal és fehérítő fogkrémekkel már nem lehet helyrehozni. Ilyenkor sajnos muszáj fogorvosunkat felkeresni, aki különböző módszerekkel újra fehérré tudja varázsolni sárgás mosolyunkat. Hogy mégis melyik a legjobb kezelés erre a problémára?

BriteSmile, a hófehér fogak titka

Amerikában már szinte mindenki ezt a módszert használja fogfehérítésre, ugyanis a legtöbb kezeléssel ellentétben ez teljes mértékben biztonságos, mivel egyáltalán nem roncsolja a fogzománcot és abszolút fájdalommentes. A BriteSmile titka egy speciális zselében, valamint a NASA által kifejlesztett kék fényben rejlik, ami sem a bőrre, sem az ínyre, sem a fogakra nincs rossz hatással. Fontos hozzátenni, hogy a kezeléshez használt fény nem lézer és nem is bocsát ki káros UV sugárzást, valamint a zselé is teljesen ártalmatlan, ugyanis csupán 15%-ban tartalmaz hidrogén-peroxidot (más eljárásoknál ez kb. 40%)

Hatásmechanizmusa

A fogakra kent zselé a kék fény hatására reakcióba lép a fogakon lévő elszíneződött részecskékkel, majd kifehéríti azokat. A zománcot nem melegíti fel, és 1-1,5 óra alatt akár 8 árnyalattal is világosabb színt kapunk. Fontos tudni, hogy utána a kezelés után pár napig átmeneti érzékenység – főleg a hőre- léphet fel, de ez rövid időn belül elmúlik. Ne ijedjünk meg, eleinte természetellenes fehérséggel ragyoghatnak a fogaink, viszont ez egyre inkább elhalványul, míg végül eléri a végleges árnyalatát. Ügyeljünk arra, hogy az első 24 órában tartózkodjunk a színes ételek és italok fogyasztásától, valamint a cigarettától, mivel ezek csökkenheti az eredményt, és újból elszínezhetik a zománcot. Amennyiben ezt betartjuk, akkor 3-5 évig megőrizhetjük hófehér mosolyunkat.

Ellenjavallat

  • fogszabályozó
  • terhesség

A BiteSmile egyedüli hátránya, hogy elég mélyen a pénztárcánkba kell nyúlni érte, ugynis kb. 130.000 Ft-ba kerül.

Tekintse meg

kert

Miniatűr kert-kezdőknek is!

Imádom a kreatív dolgokat, főleg, ha azok ilyen egyszerűen kivitelezhetők és meseszépek. Most megmutatom nektek ...