Home / Életmód / Egészség / Mi az a Schüssler féle arcdiagnosztika?

Mi az a Schüssler féle arcdiagnosztika?

Az arcunk sok mindent elárul rólunk, és most nem csak a hangulatunkról van szó. Megmutatja például azt is, milyen nélkülözhetetlen ásványi sókban szenvedünk hiányt. A hiánybetegségek leküzdésére ajánlunk egy jól kipróbált módszert, melynek neve Schüssler-féle arcdiagnosztika. És ami a legjobb: bárki elsajátíthatja ezt a tudást.

Mire utalnak az arc jelei?
Az arc redői, ráncai, a különböző elszíneződések különféle hiányállapotokra utalnak. Ha megtanuljuk észlelni ezeket az elváltozásokat, akkor bizonyos betegségek felderíthetővé válnak. A Schüssler-féle arcdiagnosztikai terápiás rendszer tizenkét ásványi sóval gyógyít. Szó szerint az arcunkra van írva, melyik szöveti sóra van szüksége a szervezetünknek.

De hogyan olvassunk a jelekből?
Először is fontos, hogy természetes fényben, smink nélkül vizsgálódjunk. Keressünk feltűnő eltéréseket az arc egészén – fokozottan figyeljünk a szem, a fül, a száj körülötti területekre. És hogy mit keressünk? Ráncokat, fényléseket, elszíneződéseket, de ne csak a bőrön, hisz árulkodó nyomokat a fogakon, körmökön is fellelhetünk! Az arcunkon megfigyelhető finom ráncok, elszíneződések nem csak esztétikai jelentőséggel bírnak, hanem bizonyos ásványianyag-hiányos állapotra utalnak, de jelezhetnek betegséghajlamokat is. Ezt tudni különösen fontos lehet, hiszen mindig jobb, ha megelőzzük a betegséget. Ha tehát például egy ismerősünk arca olyan viaszos, mint egy bábué, akkor kálcium-foszforikum hiányra gyanakodhatunk. A fülek kipirosodása gyakran vashiányt jelez, mint ahogy az okkersárgás elszíneződés a száj körül bizonyos káliumsók hiányára utal.

Milyen szerepe van az ásványi sóknak egészségünk fenntartásában?
Az ásványi anyagok az anyagcsere szinte minden fázisában fontos szerepet töltenek be. Egy-egy ásványi anyag több funkciót is ellát a szervezetben. Hogy melyikre milyen mennyiségben van szükség, azt az életkor, a nem, az egészségi állapot, és a fizikai aktivitás is befolyásolja. Ha kevesebb ásványi anyag kerül a szervezetbe, vagy zavart szenved a beépülése, az különböző betegségek oka lehet. A legegyszerűbb példával élve, ha nincs rendben például a kálcium háztartásunk, görcsök jelentkezhetnek, tartós hiányállapot esetén pedig mindez csontritkuláshoz vezet. A Schüssler sók irányt mutatnak szervezetünknek, hogy a megfelelő anyagok felszívódhassanak, és a szükséges mennyiségben be is épüljenek. Úgy működnek, mint egy jó építésvezető: odairányítják az ásványi sókat, ahol szükség van rájuk.

Van-e olyan terápiás rendszer, amellyel mi magunk is egyszerűen tanulmányozhatjuk arcunk jeleit?

Javaslat: Dr. Schüssler homepata orvos hozta létre azt az arcdiagnosztikai rendszert, melynek segítségével megtanulhatjuk észlelni magunkon a sók hiányának tüneteit. A Schüssler–féle arcdiagnosztikai rendszer elérhető a www.arcdiagnosztika.hu weboldalon is. (X)

P-064-schüssler-pr cikk-2013-may

Tekintse meg

lúgosítás 2

A lúgosítás 3 élettani hatása

Talán nem is gondolná, de szervezetünk elsavasodása még arra is hatással lehet, hogy milyen gyakorisággal ...