Home / Életmód / Egészség / Magassarkú-viselési kisokos

Magassarkú-viselési kisokos

A magassarkú cipők a nők nagy kedvencei, ám nem mindig a legjobb választás ezekben járkálni. Azonban ha nem szeretnénk tőlük megválni, nem árt betartani pár szabályt.

 

 

Egy nemrégiben készült New York-i felmérés szerint a nők nagy részének megfájdul a lába a magassarkú felhúzása után már egy órán belül sőt, vannak olyanok, akik legszívesebben már 10 perc után lerúgnák. Persze hogy ezt elkerüljük, a legjobb megoldás az lenne, ha lemondanánk róluk, ám erre sok nő egyszerűen képtelen. Hogy mit tegyünk és miket ne, hogy lábainkat ne tegyük tönkre?

Ne reggel vegyünk cipőt

A láb – főleg nyáron- hajlamos megdagadni. A szakértők szerint ezért nem mindegy, hogy mikor megyünk cipőt vásárolni, ugyanis lehet, hogy ha reggel megveszünk egy csinos lábbelit, akkor az estére már nem fog ugyanúgy passzolni. Így ha lehet, inkább délután próbáljuk fel őket, mivel általában kora reggel, illetve késő este legnagyobb a lábfej átmérője.

5 centis sarok az ideális

Az ortopéd orvosok szerint az 5 centis sarkak a legideálisabbak, főleg, ha szinte egész nap viselni akarjuk. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy a csodaszép tűsarkúinkktól meg kell szabadulnunk, viszont arra figyeljünk, hogy ezeket inkább csak pár órára húzzuk fel!

Hideg vizes lábáztatás

Nem csak kellemes, de igazán egészséges is esténként kb. tíz percig hideg vizes lábfürdőt venni, mivel ez segíti levinni a duzzanatot, valamint ha van, mérsékli a magassarkú cipők miatt kialakult gyulladást. Még jobb, ha csepegtetünk bele egy kis citrom- vagy teafaolajat, mivel így nem csak felfrissülünk, de még fertőtlenítjük is a lábfejünket!

Válasszunk pántos szandálokat

A pánttal ellátott szandálok igencsak megosztóak, pedig a láb egészsége szempontjából ezek a legjobbak, ugyanis egyrészt biztosabb tartást adnak, másrészt így a megfelelő méretet fogjuk választani.

Műanyag helyett keressen bőrt

Bár lényegesebb olcsóbb, ha nem bőr lábbelit választunk, azonban több szempontból is jobb inkább mélyebben a pénztárcánkba nyúlni: egyrészt tökéletesen felszívja az izzadságot, így elkerülhetjük a különböző fertőzéseket, másrészt puhasága miatt sokkal kíméletesebb a talphoz és a lábfejhez, így nem fog gyötrő fájdalom kínozni minket pár perc séta után.

Tekintse meg

kert

Miniatűr kert-kezdőknek is!

Imádom a kreatív dolgokat, főleg, ha azok ilyen egyszerűen kivitelezhetők és meseszépek. Most megmutatom nektek ...