Home / Életmód / Lézeres eljárás

Lézeres eljárás

Ha meguntuk a tetoválást…

Hatalmas divat napjainkban a tetoválás. Sokan azonban nem gondolják meg, hogy a bőrükbe mélyen bevitt festék végleges, egész életükben változatlan lesz, nem követi a legújabb divatokat. Nem számolnak azzal, hogy a testük változásával – hízással, fogyással – együtt a bőrbe vitt díszítések is megváltoznak.

Mi tehetnek azok, akik szívesen megszabadulnának a tetoválásuktól, mert megbánták döntésüket, vagy egyszerűen csak megunták a levethetetlen díszt?
Jó híreink vannak a számukra!
A megunt tetoválások eltávolítására – napjaink technikai vívmányainak köszönhetően – a leghatékonyabb és egyben legkíméletesebb mód a Q kapcsolt lézeres eljárás. Míg eddig csak olyan módszerek álltak rendelkezésre, amelyek kiterjedt hegesedést okoztak a bőrön, az újonnan alkalmazott eljárás a legritkább esetben jár – akkor is csak enyhe – hegesedéssel.


A speciális lézerrel közvetlenül a bőrbe került festékanyagot kezelik. Az feldarabolódik, s ezáltal hozzáférhetővé válik a bőr immunsejtjei számára, amelyek részben elszállítják onnan, illetve fokozatosan kilökődik a bőrből.

A megfelelő eredmény eléréséhez több kezelést kell elvégezni. A lézerfény először a felszíni rétegekben található festékanyagot bontja szét, majd a következő kezelések alkalmával mind mélyebb rétegek felé halad, a tetoválás pedig egyre halványodik. Mindaddig kell ismételni a kezeléseket, míg teljesen el nem tűnik a kezelt ábra. A szükséges kezelések száma függ az ábra nagyságától, a tetováláskor bevitt festékanyag minőségétől, mennyiségétől, mélységétől. Ideális esetben 5–8 kezelés szükséges a teljes eltüntetéshez, de előfordul, hogy ennél több alkalomra van szükség. A kezeléseket 3-4 hetente célszerű megismételni, egy kezelés 10–30 percig tart.

A kezelés előtt és után legalább két hétig kerülni kell a napozást és a szoláriumozást. A kezelt területen 8-10 napig tartó gyulladás léphet fel, a terület lehámlik, apró sebek is kialakulhatnak. A tetoválás eltűnését követően halvány folt marad vissza, amely fokozatosan pigmentálódik a környező bőrrel egyező színűvé. Az egyes testtájak kezelése változó mértékű, általában enyhe fájdalommal jár. Szükség esetén helyi érzéstelenítést is lehet alkalmazni. Bővebben az eljárás menetéről ide kattintva olvashat: IDE KATTINTSON

Tekintse meg

kert

Miniatűr kert-kezdőknek is!

Imádom a kreatív dolgokat, főleg, ha azok ilyen egyszerűen kivitelezhetők és meseszépek. Most megmutatom nektek ...