Home / Életmód / Egészség / Legjobb masszázsok az ellazult izmokért

Legjobb masszázsok az ellazult izmokért

Egy hosszú, fárasztó munkanap után mindenkinek jól esik, ha alaposan átmasszírozzák, hiszen a stressz, az ülőmunka, valamint a mozgásszegény életmód az izmokon is nyomot hagy. Lássuk, melyek a legjobb masszázsfajták, melyekkel garantáltan ellazulhat!

Svéd masszázs

A svéd masszázst alap, illetve klasszikus masszázsnak is szokták nevezni. Öt alapfogásból épül fel: simítás, dörzsölés, gyúrás, ütögetés, vibráció. A kezelés egyáltalán nem fájdalmas – ellentétben sok másikkal-, sőt, igazán kellemes, így maximálisan el lehet közben lazulni. Legfőbb hatása, hogy stresszoldó, ám mellette remekül hat a vérkeringésre, az izomfájdalmakra, a reumás panaszokra és a bőr hidratációjára.

Lávaköves masszázs

A lávaköves masszázs felmelegített vulkáni eredetű bazaltkövekkel történik, amit a beolajozott testen mozgatnak a főbb energiavonalak mentén. A kövek egyébként magas vastartalmúak, így mágneses hatásuk is van, melynek következtében az akupresszúrás pontokat extrán lehet stimulálni. A masszázs folyamán leginkább gyengéd, simító mozdulatokat alkalmaznak, mivel a túl erős nyomás hatására a csonthártya megsérülhet, viszont erre nincs is szükség mivel a felhevített eszközök már szinte önmagukban is lazítóan hatnak.

Shiatsu masszázs

Ezt a japán masszázstechnikát keleten a gyógymasszázsokhoz sorolják, mivel aktiválja a test öngyógyító képességeit azáltal, hogy az energetikai blokkokat feloldja. Ezáltal erősíti az immun- és az idegrendszert, serkenti az anyagcserét, valamint javítja a közérzetet. A kezelés lényege, hogy a terapeuta az ujjai és tenyere segítségével különböző erősségű nyomásokat gyakorol a test akupresszúrás pontjaira, így egy kicsit hasonlít a manuálterápiában alkalmazott fogásokhoz. Ellentétben sok már masszázzsal, itt nincs szükség semmilyen vivőanyagra, sőt, levetkőzni sem kell minden esetben hozzá, így a szégyenlősebbek előszeretettel szokták választani.

Ayurvédikus masszázs

A holisztikus gyógymódok közé sorolt indiai ayurvédikus masszázst gyakran alkalmazzák különböző betegségek kezelésében, az egészség megőrzésében, illetve a szépségápolásban. Jó oldala, hogy a kezelés személyre szabott, így mindenkit olyan masszázsban részesítenek (több típusa van), amelyre az illetőnek akkor épp szüksége van. Tehát ezáltal teszik függővé, hogy milyen vivőanyagokat, illóolajokat, esetleg gyógynövényeket használnak, illetve hogy milyen eszközöket alkalmaznak a kezelés során.

 Mauri masszázs

A legkülönlegesebb masszázsfajta az kétségtelenül a Mauri, mely során az érintés és a tánc keveredik. A kezelés mozdulatai a tenger hullámzását idézik, miközben kellemes polinéz zene szól. Az elején terapeuta ráhangolódik a vendégére, majd alkarjaival, lendületesen el kezdi masszírozni, különböző hawaii táncmozdulatokkal fűszerezve. Megosztó kezelés,viszont akik el tudnak közben lazulni, és nyitottak az alternatív masszázsokra, azok általában egy életre belészeretnek.

Tekintse meg

kert

Miniatűr kert-kezdőknek is!

Imádom a kreatív dolgokat, főleg, ha azok ilyen egyszerűen kivitelezhetők és meseszépek. Most megmutatom nektek ...