Home / Életmód / Leggyakoribb kérdések a szempilla hosszabbításról

Leggyakoribb kérdések a szempilla hosszabbításról

A hagyományos soros, vagy a tincses műszempillák ideje már lejárt, egyre többen keresik fel kozmetikusukat, és kérnek 3D-s szempilla hosszabbítást. Bár az eljárás teljesen biztonságos, mégis sokan vannak,akik tartanak tőle. Hogy mik a leggyakoribb kérdések?

 

 

Milyen pillákat használnak?

A szempilla hosszabbításhoz használt pillák három félék lehetnek: selyem, szintetikus, vagy valamilyen állati eredetű szőr. Szerencsére több méretben is lehet választani, általában 6-17 mm hosszúak. Fontos, hogy ha rövid a szempillánk, ne válasszunk túl hosszút, mivel nem fogja azt elbírni!

Milyen hosszú ideig tart a pillák felhelyezése?

Általában két óra szükséges a teljes munkához, és kb. 3-4 hétig marad fenn. Persze ez attól is függ, hogy mennyi szempillája van az illetőnek, illetve hogy mennyire kell besűríteni. Ebben az esetben kicsit hosszabb ideig is eltarthat a procedúra.

Mi van akkor, ha ragasztó megy a szembe?

Mivel a felhelyezés során végig csukva van a szem, ezért nem mehet bele ragasztó. Ennek ellenére előfordulhat allergiás reakció, ám ez egyáltalán nem gyakori, de éppen ezért érdemes előtte egy bőrpróbát végezni- főleg akkor, ha formalehidet is tartalmaz az anyag. Ezen kívül, ha nem egy lelkiismeretes kozmetikushoz megyünk, akkor előfordulhatnak különböző fertőzések, ezért jól válasszuk meg, kihez is fordulunk!

Meg lehet-e tőle vakulni?

Szerencsére nem lehet tőle megvakulni. Amennyiben allergiás reakció lép fel, akkor sem okozhat ilyesmit. A legrosszabb eset az, hogy a szemorvos felír egy szemcseppet, ami rövid időn belül helyrehozza a problémát.

Előfordulhat-e könnyezés a felhelyezés során?

Amennyiben a szemünk érzékenyen reagál a ragasztóra, akkor előfordulhat, hogy el kezd könnyezni. Mivel ez megnehezíti a szempillák felragasztását, a kozmetikusnak érdemes ilyenkor más ragasztót választania, ami kifejezetten érzékeny szeműeknek való.

 

Tekintse meg

kert

Miniatűr kert-kezdőknek is!

Imádom a kreatív dolgokat, főleg, ha azok ilyen egyszerűen kivitelezhetők és meseszépek. Most megmutatom nektek ...