Home / Életmód / Kleopátra szépségtrükkjei

Kleopátra szépségtrükkjei

A történelem szerint Kleopátra korának egyik legszebb nője volt. Bár sokan vitatkoznak ezzel a feltevéssel, az tény, hogy a szépségápolás művészetét szinte tökéletesre fejlesztette, és ezek közül pár szerencsére fennmaradt az utókor számára is.

 

 

Fürdőzés

Bizonyára mindenki tudja, hogy Kleopátra amikor csak tudott mézes-kecsketejes fürdőben mártózott meg. Ez szinte csodákat művel a bőrrel, mivel a tejben található sav kíméletesen hámlaszt, így eltávolítja az elhalt hámsejteket, a méz pedig rengeteg olyan vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, melyek a maximális hidratálásért felelősek, ráadásul remekül méregtelenít is, így a narancsbőrrel is leszámol. Fontos azonban, hogy ha el szeretnénk készíteni magunknak, akkor a mézzel csínján bánjunk, ugyanis nagy mennyiségben pont az ellenkező hatást érhetjük el vele, és könnyen kiszáradhat miatta a bőr!

Amennyiben még tökéletesebbé szeretnénk tenni ezt az esti szertartást, radírozzuk le a bőrünket tengeri sóval is, ami egyben fertőtlenít is, amit pattanásos bőr esetén egy héten akár többször is megismételhetünk!

Arctisztítás

Több feltevés szerint Kleopátrának erősen pattanásra hajlamos bőre volt, így mindent megtett annak érdekében, hogy a lehető legjobban ápolhassa arcát. Ehhez elsősorban citromos lemosót használt, amely egyrészt fertőtlenítette a bőrt, másrészt összehúzta a pórusokat és szabályozta a faggyúműködést. Azonban hogy ellensúlyozza a gyümölcs szárító hatását, mandulaolajjal keverte össze.

 

 

Öregedés gátló rózsavíz

Már jóval Kleopátra előtt is felfedezték a rózsavíz fantasztikus hatásait, ám az uralkodónő volt az, aki a legnagyobb rajongója volt- és nem csak az édeskés illata miatt. Ugyanis a rózsavíz az egyik legjobb öregedés gátló, mivel erősíti a sejtfalakat, remekül tonizál, ráadásul még a szarkalábakat is eltünteti. Már az is elég, ha egy vattakorongra rácsöpögtetünk belőle egy keveset, és áttöröljük vele az arcunkat, így az feszes és hidratált lesz. Külön jó oldala, hogy szinte bármely testrészünkre alkalmazhatjuk, sőt, akár a hajunkat is átöblíthetjük vele, ha nem sajnáljuk!

 

Tekintse meg

kert

Miniatűr kert-kezdőknek is!

Imádom a kreatív dolgokat, főleg, ha azok ilyen egyszerűen kivitelezhetők és meseszépek. Most megmutatom nektek ...