Home / Életmód / Keratinos tartós hajkiegyenesítéssel a gyönyörű frizuráért

Keratinos tartós hajkiegyenesítéssel a gyönyörű frizuráért

Ismerkedj meg a tartós hajegyenesítéssel, mellyel egy időre kisimíthatod a hullámos, illetve göndör tincseidet, miközben táplálod is azokat.

 

Akiknek göndör, azok egyenes hajat akarnak, akiknek meg egyenes, azok göndört. Míg világ a világ, ez így is marad, viszont a dauer-nek hála bárki szert tehet tartós, oroszlánszerű sörényre, ám a hajkiegyenesítés már nehezebb ügy. Persze ott van az imádott hajvasaló, de csak átmeneti eredményt érhetünk el vele, gyakori használata pedig nagy mértékben károsítja a szálakat. A jó hír azonban, hogy akik nem szeretnének állandóan a kiegyenesítéssel bajlódni, azok igénybe vehetik a fodrászszalonokban a tartós egyenesítést, melyet akár otthon, magunknak is el tudunk végezni. Hogy pontosan miről is van szó?

 

A módszer lényege a keratinban rejlik, mely egy teljesen bőr-és hajbarát anyag, mert nagyban megegyezik a haj szerkezetével. Mivel semmiféle káros, vegyi anyagot nem használnak az eljárás során, a szálak nemhogy roncsolódnak, de a keratin miatt még egészségesebbé válnak, amellett, hogy a tincsek göndörsége megszűnik. A folyamat első lépése az alapos hajmosás (ha kell, akkor egymás után kétszer), majd utána apró tincsenként be kell kenni a hajat. Ezt persze nem szabad leöblíteni, hanem hajszárítóval bele kell szárítani a sörénybe, de még jobb, ha hajvasalót használunk a művelethez, mivel így mélyebben behatolhat az értékes anyag. A hatás 2-3 hónapig is megmarad, ami hosszú idő ahhoz, hogy ne kelljen gyakran a forró vasalóhoz nyúlni, viszont ahhoz meg rövid, hogy kétségbeesünk, ha nem tetszik a végeredmény.

 

 

A kezelést végezheti fodrász, viszont ha elég ügyességet és kellő türelmet érzünk magunkban, akkor mi is megpróbálkozhatunk vele otthon. Fontos tudni, hogy a kiegyenesítés után ne érje kb. 5 napig víz a hajat, valamint mellőzzük a hajgumi és a csatok használatát is, mivel ekkor még igen sérülékenyek a szálak, és regenerálódásra van szükségük. Mivel a keratin szó szerint beleég a hajba, számolhatunk némi égett szaggal, de ne ijedjünk meg, ez teljesen normális.

És hogy mi az eredmény? Több hónapig, de akár fél évig is egyenes, puha, valamint csillogó haj, töredezett végek nélkül!

 

Tekintse meg

kert

Miniatűr kert-kezdőknek is!

Imádom a kreatív dolgokat, főleg, ha azok ilyen egyszerűen kivitelezhetők és meseszépek. Most megmutatom nektek ...