Home / Életmód / Innovációk a szépségápolásban

Innovációk a szépségápolásban

A szépségipar rohamosan fejlődik, ezáltal számtalan újításon dolgoznak a szakemberek. Lássuk, melyek azok a meghökkentő innovációk, amelyeket lehet, hogy hamarosan beépítünk mindennapjainkba.

 

A fürdőzés jövője

Meglehet, a jövőben már nem lesz szükségünk vízre ahhoz, hogy lemosakodjunk, mivel az kisállatokhoz használt vákuumos, karbonszálas tisztítót emberbaráttá varázsolják, melynek segítségével percek alatt megszabadulhatunk a rajtunk lévő kosztól, szennyeződésektől. A kérdés ez esetben az, hogy a kellemetlen szagok, valamint az izzadság ellen is megoldást nyújt-e, mivel nem biztos, hogy az erős szívóhatása ezekre is kiterjed. Természetesen maga a fürdőzés élménye nem fog a feledés homályába süllyedni, mivel remek kikapcsolódási lehetőséget tud nyújtani egy fárasztó nap után, ráadásul ha különböző hatóanyagokat is szórunk bele, akkor még ápolja is, nem csupán tisztítja bőrünket.

 

 

Nincs több ősz hajszál

Tudósok jelenleg egy olyan gyógyszer kifejlesztésén dolgoznak, mely visszafordítaná –esetleg megakadályozná- a haj őszülését, így nem kéne havonta fodrászhoz járnunk. Néhány embernél egy daganatos megbetegedésre (leukémiára) használt Glivec nevű gyógyszer visszaállította a haj színét, bár még nem sikerült rájönni, hogy ez pontosan mitől következett be és hogyan.

Ezen kívül kísérleteznek még egy hőre aktiválódó hajfestékkel is, melyet egyszerűen rá kell kenni a szálakra, majd hajszárító, vagy vasaló segítségével elő kell hívni a színt. Igaz, egyelőre mindkét módszer kutatása gyerekcipőben jár, viszont ha választani lehetne, inkább az utóbbira tennénk le a voksunkat, nem pedig egy újabb tablettára.

 

 

 

 

Tükröm, tükröm, mondd meg nékem…

Ez az új találmány miután forgalomba kerül, biztosan az összes nő – és sok férfi- fürdőszobájában megtalálható lesz. Egy tükörbe épített, kihúzható érzékelő segítségével megtudhatjuk, milyen is valójában bőrünk állapota. Csak arcunkhoz kell érinteni, és máris részletes leírást ad arról, mennyire hidratált, zsíros, esetleg gyulladt. Ezáltal tudni fogjuk, pontosan mire is van szükségünk ahhoz, hogy sokáig megőrizhessük fiatalos külsőnket, és minél később szembesüljünk a ráncokkal, hajszálértágulatokkal.

 

 

 

Ragyogó, fehér fogak

Állítólag már ebben az évben kapható lesz egy speciális fogkefe, mely könnyen eltávolítja a lepedéket, valamint a szájban lévő baktériumokat. A fogkefe alján lévő napelem elektronokat továbbítana a tetején keresztül, majd a szájban lévő savakkal érintkezve fejtenék ki a hatásukat az apró részecskék.

Emellett egy olyan anyagon is dolgoznak, mellyel, ha bekenjük a fogainkat, megakadályozná azok elszíneződést, és mellette a hagyományos fogkrémet el is felejthetnénk, mivel teljeskörű ápolást nyújtana.

 

Tekintse meg

kert

Miniatűr kert-kezdőknek is!

Imádom a kreatív dolgokat, főleg, ha azok ilyen egyszerűen kivitelezhetők és meseszépek. Most megmutatom nektek ...