Home / Életmód / Hegkezelés lézerrel

Hegkezelés lézerrel

A lézeres hegkezelés az egyik legeredményesebb szépészeti/helyreállító beavatkozások egyike, mellyel a gyönyörű, sima bőr nem álom többé.

 

Hegek sokféleképp kialakulhatnak: aknék (pattanások) után, bárányhimlő maradványaképp, sérülések, műtétek helyén. Sokszor ezek sajnos maradandó emlékként kísértenek, rossz esetben azokon a területeken, melyek fedetlenül maradnak (pl. az arcon). Hogy kezelni lehessen őket, és hogy ki tudjuk választani a megfelelő módszert, nem árt megismerkednünk a hegek fajtáival.

 

-atrófiás heg: ekkor a gyógyulási folyamat valamiért megszakad, így nem képződik elegendő mennyiségű, új kötőszövet. Az eredmény: kráterszerű heg, mely mélyen a bőrbe lehúzódik.

-hipertrófiás heg: a hegszövet túlburjánzása okozza, és csakis a seb határáig terjed. Évekig, akár örökre megmaradhat, a gyakran sötét színű elváltozás.

-keloidos heg: A hipertrófiás hegekhez soroljuk, mely lényegében megegyezik vele, azzal a különbséggel, hogy a seb eredeti határán is túlmegy.

 

 

Hogy pontosan mit lehet tenni a hegek ellen a megelőzésen kívül, abban több befolyásoló tényező is szerepet játszik: milyen típusú a heg, milyen a bőrtípus, mennyi ideje éktelenkedik ott az elváltozás, mennyire roncsolódott a bőr, stb. A kevésbé súlyos eseteket akár a kozmetikus is elvégezheti mikrodermabrázióval, dermarollerrel és egyéb hámlasztó anyagokkal, viszont ez nem minden esetben hatásos. Ekkor jön képbe a plasztikai sebész, aki sokszor injekciós kúrát, vagy –gyakrabban- lézeres kezelést ajánlj.

 

Röviden a lézeres hegkezelésről

 

Általános szabály az összes hegkezelésnél, hogy minél hamarabb fordulunk szakemberhez, annál gyorsabb és tökéletesebb lesz az eredmény, sőt, sokszor teljes mértékben eltűntethető! A legjobb, amikor még vöröses árnyalatú a heg, és még nem fehéredett ki. Ebben az esetben sokszor a szakemberek újabb heget ejtenek az adott felületen, hogy eredményesebben tudják orvosolni a problémát.

A kezelés több féle lézerrel történhet, akár kombináltan is, de hatásában nagyjából az összes megegyezik. Ekkor a vöröses szín mérséklődik, csakúgy, mint a bőr egyeletlensége, mivel a speciális fény miatt a kollagéntermelés felgyorsul, valamint javul a bőr vízmegkötő képessége.

Amennyiben a heg már kifehéredett, maximális eredményt már nem érhetünk el, viszont sokat javíthatunk az állapotán, mivel ekkor is lehet csökkenteni a kiemelkedésen, illetve helyre lehet állítani a pigmentációt is.

 

A kezelést mindenképp orvos végezheti! Ára a kezelendő terület nagyságától függ (2000Ft-tól akár 40.000 Ft-ig).

Tekintse meg

kert

Miniatűr kert-kezdőknek is!

Imádom a kreatív dolgokat, főleg, ha azok ilyen egyszerűen kivitelezhetők és meseszépek. Most megmutatom nektek ...