Home / Életmód / Egészség / Ha ezeket az elváltozásokat látod a nyelveden, ezeket a betegségeket jelzi!

Ha ezeket az elváltozásokat látod a nyelveden, ezeket a betegségeket jelzi!

A nyelv a legerősebb izom az emberi testben, amely előkészíti az élelmiszert a rágásra és az elsődleges ízlelőszerv. A megjelenése sokkal fontosabb, mint gondolnánk, mert a kínai orvoslás szerint árulkodik a test állapotáról.

Bemutatjuk tíz nyelvtípust, amely segít azonosítani a egészségi állapotot. Ellenőrizd a nyelved, olvasd el az alábbi magyarázatot.

  1. Normál nyelv – rózsaszín, nyoma sincs elszíneződésnek, világos, normális a nyálelválasztás.
  2. Vékony fehér bevonat, látható rajta és néhány piros folt – ez a nyelv arra utal, hogy a létfontosságú energia a testben hiányos, fáradtság, étvágytalanság és a túlzott izzadás léphet fel. Az ilyen nyelvű ember általában szorongó és ideges.

 1. Vékony sárga réteg a közepén körülötte egy vörös felület a nyelven – ez a megjelenés székrekedésre utal, kiszáradásra és bőrbetegségekre. Általában hangulati ingadozások jellemzik az embert.
 2. Fehér bevonat, duzzadt szélek – kiegyensúlyozatlan emésztőrendszer, és a szervezet hajlamos összegyűjteni a vizet. Kimerültség.
 3. Fekete foltok rózsaszín felületen – ez a rossz vérkeringést jelez, ami problémákat okozhat az erekben, “nehéz lábak”, fejfájás, mellkasi fájdalom és fakó bőr.
 4. Vékony fehér réteg és piros hegy – folyamatos stressz, instabil érzelmi állapot. Ízületi gyulladás.
 5. Vörös nyelv, sárga zsírlerakódás a közepén-  láz, esetleges fertőzések, húgyúti és bőrbetegségek
 6. Vastag fehér bevonat a felszínen, sápadt, duzzadt nyelv – fertőzés vagy gyulladás, amely kapcsolatban áll valamilyen autoimmun betegséggel, vitaminok és ásványi anyagok hiánya.
 7. Repedések, vörös felület – gombás fertőzések,éjszakai izzadás, álmatlanság, és irritáció.
 8. 10. Fehér, lepedék nélküli nyelvfelület – csökkent véráramlás a testben, vérszegénység okozhat szédülés és fáradtság.

Tekintse meg

lúgosítás 2

A lúgosítás 3 élettani hatása

Talán nem is gondolná, de szervezetünk elsavasodása még arra is hatással lehet, hogy milyen gyakorisággal ...