Home / Életmód / Egészség / Ez történik, ha mindennap elfogyasztunk 7 diót!

Ez történik, ha mindennap elfogyasztunk 7 diót!

A dióban hihetetlen sok antioxidáns található, gazdag egészséges polifenolokban is, de az emberek mégis ritkán fogyasztják, rendszeresen pedig aligha.

A dió sejtvédő hatásáról a Pennsylvania Egyetemen készítettek átfogó kutatást, ebben megjegyzik, hogy a dió mellett még a mandula, földimogyoró, pisztácia, mogyoró és kesudió is igencsak gazdag telítetlen zsírsavakban, vitaminokban, növényi fehérjékben. A szakemberek ugyanakkor kiemelik, hogy sajnálatos módon ezek az egészséges termések nincsenek ott rendszeresen a lakosság tányérjain.

Dr. Joe Vinson azt javasolja, hogyfogyasszunk el mindennap hét darab dióbelet, mert ezzel sokat teszünk az egészségünkért. Azt már korábban is tudták, hogy a dió fogyasztásával későbbre tolhatjuk az öregedést, ugyanakkor jót tesz a szív egészségének és még különböző rákos megbetegedéseket is megelőzhetünk vele. Most is bebizonyosodott mindez, a tudósok szerint elég napi 7 dió ahhoz, hogy megelőzzük a szívünket érintő káros elváltozásokat.

A diót szuperélelmiszernek is elnevezték, mivel a természet egyik remekművének tartják az agytekervényekhez hasonlító különleges gyümölcsöt. Talán nem véletlen, hogy a központi idegrendszerhez hasonlít a dió, mivel rájöttek arra, hogy több mint 30 agyi ingerületátvivő sejt kialakulását segíti elő.

A magas antioxidáns tartalma mellett a dió különlegesen gazdag rostokban is, ami elsősorban az emésztési zavaroktól küzdőknek jó hír. A benne rejlő antioxidánsok 15-ször erősebbek az E-vitaminnál, ezért is tartják sok helyen a diót az örök fiatalság csodaszerének. A legjobb, ha nyersen fogyasztjuk, hiszen így a legtisztább, semmilyen adalékanyagot nem tartalmazhat.

A dióról pár éve az az általános kép alakult ki, hogy hizlal, így sokan úgy döntenek, hogy inkább nem esznek diót, mert különben felszednek jó pár kilót. A szakértők most ezt is megcáfolják, hiszen a dióban lévő egészséges zsírsavak nem okoznak elhízást, épp ellenkezőleg, fogyókúrázóknak érdemes naponta elrágcsálniuk pár diót, mivel egyrészt nagyon egészséges, másrészt teltségérzetet okoz, így nem kell sóvárogni a túlsúlyt okozó falatok után. A dió 55–65 százalékban tartalmaz egészséges olajt, 15 százalékban növényi fehérjét, de emellett gazdag káliumban, magnéziumban, foszforban, vasban. B- és C-vitaminban.

Tekintse meg

kert

Miniatűr kert-kezdőknek is!

Imádom a kreatív dolgokat, főleg, ha azok ilyen egyszerűen kivitelezhetők és meseszépek. Most megmutatom nektek ...