Home / Életmód / Első Gluténmentes Világnap Magyarországon 2012 június 09.

Első Gluténmentes Világnap Magyarországon 2012 június 09.

Egyre több embert diagnosztizálnak gluténérzékenységgel. Magyarországon is egyre több ember kénytelen ezzel az autoimmun betegséggel együtt élni. A lisztérzékenység már egészen kiskorban kialakulhat, a gluténtartalmú ételek bevezetését követő 1-3 éven belül. A betegség később, felnőttkorban is jelentkezhet, és ilyenkor sokáig felfedezetlen maradhat, hiszen nem feltétlenül jár tipikus tünetekkel, és hirtelen rendkívüli elváltozásokkal.

A betegségnek csak egyetlen hatékony kezelése létezik: a gluténmentes diéta, amit minden esetben élethosszig kell tartani. Az ilyen betegséggel küzdők semmilyen formában sem fogyaszthatnak búzát, rozst, árpát, ezek hibridjeit, tönkölybúzát, vagy annak elődjeit. Oda kell figyelni a feldolgozott élelmiszerekre és a késztermékekre is, hiszen a glutént előszeretettel alkalmazzák összetevőként.

A gluténtartalmú gabonafélék helyettesítésére azonban fogyaszthatják a kölest, kukoricát, rizst, hajdinát. Ajánlott húsok, halak, zöldségek, gyümölcsök, natúr tejtermékek, tojás és különleges gluténmentes termékek, köztük liszt, kenyerek, péksütemények, tészták, édességek, így a Dr. Schär termékeinek fogyasztása.

A Dr. Schär márka, mint úttörő a gluténmentes termékek előállításában folyamatos kutatást és fejlesztést végez a különleges táplálkozási követelményeknek megfelelve, szem előtt tartva az élvezetes, egészséges és biztonságos táplálkozást. A kutatást vezető egyetemekkel és nemzetközi kutatóintézetekkel együtt végzik.

A Dr. Schär márka már 30 éve van jelen a gluténmentes termékek piacán, ahol vezető szerepet tölt be. A lisztérzékenyek által fogyasztható pékáru, tészta és aprósütemények széles választékát kínálja, és folyamatosan bővíti a skálát. Jelenleg Magyarországon elérhető többféle kenyér, háromféle liszt, tortilla, pizzaalap, tészták, zsemlemorzsa sós és édes készsütemények, piskóták, kekszek, nápolyik. A Schär termékeket egyre több nagyáruházban, táplálék allergia üzletben, reformboltban, drogériában lehet megvásárolni. A cég kompetenciája azonban túlmutat a termékein. A Dr. Schär együttműködik a coeliakia területének vezető szakértőivel, és széleskörű szolgáltatásokat, köztük táplálkozási tanácsokat és egyéb információt ad a coeliakiásoknak, hogy könnyedebben élhessenek együtt a gluténmentes táplálkozással.

Tekintse meg

kert

Miniatűr kert-kezdőknek is!

Imádom a kreatív dolgokat, főleg, ha azok ilyen egyszerűen kivitelezhetők és meseszépek. Most megmutatom nektek ...