Home / Életmód / Botox 20 évesen?

Botox 20 évesen?

A botoxot eddig főleg a középkorúak és az idősebbek vették igénybe, azonban ma már egyre több fiatal is betér emiatt az orvoshoz.

 

A botox korunk egyik legjobb ránctalanító kezelése, mivel szinte azonnal sima, fiatalos arcbőrrel távozhatunk a rendelőből.  Eddig ez a középkorúak hóbortja volt, ám ma már egyre több 20 éves keresi fel a plasztikai sebészeket. Persze ők pusztán preventív, azaz megelőző szándékkal, hiszen nem sok ilyen korú nő, vagyis lány mondhatja el magáról, hogy már mély ráncokkal rendelkezik.

Az ABC News nemrégiben készült tanulmánya szerint az elmúlt évben 10 százalékkal megnőtt a fiatalok botox igénye. Ez elsőre talán bizarrul hangzik, hiszen ebben a korban még ránctalanító krémekre sincs nagyon szükségük, azonban dr. Jeanine Downie amerikai bőrgyógyász szerint azért ennek megvan a jó oldala is, hiszen így a nők megúszhatják, hogy később zavaró ráncok éktelenkedjenek az arcukon. Bár a doktornő azt is hozzátette, hogy ő inkább a 30 éven felülieknek javasolja ezt a módszert, hiszen általában csak ekkor jelennek meg az első vonalak, viszont nem ellenzi a fiatalabbak injekciózását.

Ezzel azonban több szakértő is vitatkozik, ugyanis sokak szerint a húszas éveiben járó fiatal felnőttek így nagyobb kárt okoznak maguknak, mint hasznot. Éppen ezért több orvos csakis 30 év felett hajlandó elvégezni a kezelést, mivel úgy tartják, ha valaki túl korán kezdi el alkalmazni, akkor a későbbiekben kevésbé lesz majd hatásos (mivel hozzászokik az illető) pont akkor, amikor nagyobb szükségük lenne rá. Ráadásul ha valaki ideje korán kezdi, akkor nagy a valószínűsége annak, hogy lelki függőséget okoz, és később a botox és a plasztikai műtétek megszállottja lesz.

 

 

Tekintse meg

kert

Miniatűr kert-kezdőknek is!

Imádom a kreatív dolgokat, főleg, ha azok ilyen egyszerűen kivitelezhetők és meseszépek. Most megmutatom nektek ...