Home / Életmód / Bobbi Brown szépségtippjei

Bobbi Brown szépségtippjei

Nem kell profi sminkesnek lenni ahhoz, hogy kihangsúlyozzuk előnyös vonásainkat és háttérbe szorítsuk a hibáinkat. Hogy még tökéletesebbre fejlesszük a bőrápolás és a sminkelés művészetét, összeszedtük, vajon a híres sminkmester, Bobbi Brown milyen apró trükköket ajánl nekünk!

Szem alatti sötét karikák

A szem alatti sötét karikákat nehéz eltűntetni, ám közel sem lehetetlen! Először is használjunk egy világosabb árnyalatú korrektort a szem alá, illetve a belső sarkaiba. Ezen kívül tegyünk egy leheletnyi csillogást erre a területre, akár egy jobb minőségű, átlátszó szájfénnyel!

Hogy lehet elkerülni a szem alatti táskák kialakulását?

A legegyszerűbb válasz erre az lenne, hogy aludjon eleget. No persze mindenki tudja, hogy ezt nem lehet mindig betartani, azonban Bobbi Brown szerint elkerülhető a szem alatti terület puffadása, ha lefekvés előtt nem eszünk sós ételeket, illetve ha megiszunk kb. 4-5 deci vizet, és úgy alszunk el, hogy a fejünket kissé megemeljük. Ezen kívül reggelente használjunk hűthető gél szemmaszkot, ha nincs otthon, akkor megteszi egy kis jég is. Amennyiben még ezek sem válnak be, válasszunk koffein tartalmú szemkrémet, mellyel mérsékelhető a puffadás.

Felemás szemöldök

Sok nőnek problémát okoz az, hogy a két szemöldöke eltérő. Hiába a gondos csipeszelés, a természet máshogy alkotta meg őket, így igencsak nehéz egyformává varázsolni őket. A leggyakoribb az, hogy az egyik túlságosan vékony, vagy rövid. Ekkor nem a jót kell hozzáigazítani, hanem ezt kell szemhéjpúderrel, vagy szemöldökceruzával korrigálni. Végezetül hajlakkal a helyén tarthatjuk a rakoncátlan szálakat is.

 

 

 

Száraz, egyeletlen felszínű, fehér lábak

Vannak, akiknek az alsó lábszáruk csak nehezen barnul le, így még inkább hangsúlyossá válnak az esetleges hibák. Ekkor a legjobb megoldást az önbarnítók jelentik. De hogy az jól mutasson, mielőtt felkennénk, egy ideig minden reggel és este hidratáljuk a bőrünket, máskülönben a végeredmény csíkos lesz. Fontos, hogy csakis egy egészen vékony réteggel kezdjünk és lehetőleg barnító olajat, vagy gélt válasszunk!

Hogy lehet tartósabbá tenni az alapozót?

Először is a hidratált bőrön tovább marad fenn az alapozó, tehát érdemes a megfelelő nappali krém kiválasztásával kezdeni. A másik megoldás az, hogy az alapozó fölé rakunk egy kevés púdert, mivel az tovább a helyén tartja az alapozót.

Mivel érdemes felvinni az alapozót?

Az attól függ, milyen fedést szeretnénk. Amennyiben fontos a tökéletes megjelenés, például egy üzleti vacsorán, akkor érdemes alapozó ecsetet, vagy szivacsot használni, mivel akkor tökéletesebb lesz az eredmény, azonban a mindennapokra jobb, ha egyszerűen az ujjainkkal oszlatjuk el a készítményt.

Csíkos bronzosító

Sokan használnak az arcukra bronzosítót, azonban olykor előfordul, hogy a használat után csíkos marad a bőr. Ez azért van, mert túl hamar kentük fel, és nem hagytuk a hidratáló krémet teljesen felszívódni. Tehát fontos, hogy mindig győződjünk meg róla, hogy száraz az arcunk, még mielőtt egy kis színt vinnénk fel magunkra!

Tekintse meg

kert

Miniatűr kert-kezdőknek is!

Imádom a kreatív dolgokat, főleg, ha azok ilyen egyszerűen kivitelezhetők és meseszépek. Most megmutatom nektek ...