Home / Életmód / Egészség / A Valentin nap mámorító ereje

A Valentin nap mámorító ereje

A Valentin-nap történetének kialakulása a Római Birodalom idejére tehető. Abban az időben a fiata férfiak és a fiatal nők élete erősen el volt választva egymástól. Azonban volt egy fesztivál: a Luperkalia fesztivál előestéjén, egy papírra írták a fiatal lányok neveit és beletették egy üvegbe. A fiatal fiúk pedig kihúztak egy papírt s a rajta szereplő lány lett a partnere a fesztivál alatt. A fiatalok összepárosítása legtöbb alkalommal egész évre szólt, és sűrűn szerelem, majd házasság lett belőle.


II. Claudius császár uralkodása alatt Róma véres és népszerűtlen lett. A kegyetlenségéről híres Claudius nehezen szerzett katonákat, akik csatlakozhattak volna seregéhez. Úgy vélte, ennek legfőbb oka az, hogy a római férfiak nem akarták elhagyni szeretteiket és családjukat. Claudius egy rendelet által törölte az összes házasságot és jegyességet a birodalomban, hogy ezáltal megerősítse csapatait. Szent Valentin jóságos és romantikus római pap volt ebben az időben, aki titokban párokat adott össze, mely cselekedetek miatt február 14.-én halt mártírhalált, 270 körül.

Ebben az időben, a Luperkalia ünnepség alatt régi pogány szokás volt a lányok neveit kihúzni, melyet a korai keresztény papok próbáltak visszaszorítani. Ennek érdekében a papírokra szentek neveit írták a hajadon lányok nevei helyett, és mivel a Luperkalia február közepén kezdődött, úgy döntöttek, hogy Szent Valentin napja, vagyis február 14. a legmegfelelőbb választás erre. Úgy tűnik, hogy a szokás, hogy a fiatal férfiak leányt vagy szentet választanak maguknak Valentin napon, ezekre az időkre vezethető vissza.

Tekintse meg

kert

Miniatűr kert-kezdőknek is!

Imádom a kreatív dolgokat, főleg, ha azok ilyen egyszerűen kivitelezhetők és meseszépek. Most megmutatom nektek ...