Home / Életmód / A szappanok reneszánsza

A szappanok reneszánsza

Manapság a retro nagy divat, és ez a szépségápolásra és a tisztálkodásra is vonatkozik. Ezért is kezdenek szép lassan újra visszakúszni a köztudatba a szappanok. Hogy melyek a legjobbak?

A szappanokról sokan negatív véleménnyel nyilatkoznak: szerintük ugyanis ezek az illatozó tömbök erősen szárítják a bőrt, és ezért inkább a folyékony tusfürdőkhöz nyúlnak. Ez részben igaz is, hiszen régebben valóban dehidratáló anyagok is kerültek ezekbe a készítményekbe. Manapság viszont  komoly figyelmet szentelnek a gyártók annak, hogy maximálisan elégedettek legyenek velük a felhasználók, így sok esetben puhább és simább bőrt eredményeznek, mint a folyékony termékek.

 

 

Manna szappanok

Magyarországon talán a legismertebbek a Manna szappanjai, melyek annak ellenére, hogy 100%-ig természetes anyagokat tartalmaznak, még áruk is elfogadható. Különböző bőrproblémákra való termékeket kínálnak (ekcémás, narancsbőrös, pattanásos, stb), melyeket nem egy esetben még az arcra is lehet büntetlenül alkalmazni. A szappanok megtalálhatóak a legtöbb bioboltban, de a legkönnyebben a honlapjukon keresztül lehet megvásárolni őket.

 

 

 

 

Bronnley

A Bronnley bio termékei olyan nagy népszerűségnek örvendenek, hogy az angol királyi család is tőlük rendeli be a szappanokat. Minden egyes termékük fantasztikus illataromával ajándékoz meg, legyen szó testszappanról, vagy kézmosóról. Az egyik legkedveltebb készítményük az a citromos tusolószappan, melynek illata az egész fürdőszobát belengi még akkor is, ha nem használjuk, hanem csupán a hozzá tartozó zsinóron lóg a helyiség valamely részén. Kivitelezése igazán dekoratív, mivel egy óriási citromot formál. Fő hatóanyaga a szicíliai citromolaj.

 

 

 

 

 

Brilla

A Brilla vegyszermentes natúrkozmetikumai igazán nagy felüdülést nyújtanak a száraz, öregedő bőrnek, mivel az bennük található olívaolaj, kókuszvaj, sheavaj, valamint kakaóvaj segít hidratálni és regenerálni azt. Termékei azoknak valók leginkább, akik olyan természetes készítményt szeretnének használni, mely remekül kényeztet, még sincs mellbevágóan erős illata.

 

 

 

 

Nesti Dante

Az olasz Nesti Dante cég kínálata leginkább szappanokra irányul. A termékeket üst módszerrel készítik, és különös gonddal válogatják hozzá a 100%-ban környezetbarát alapanyagokat (legtöbbször kókusz-és pálmaolajat használnak), így igazán kíméletes a bőrhöz. Illata erős, ám ennek ellenére természetes, melyet hosszan érezni lehet. A szappan külön jó oldala, hogy a lassú főzése miatt csak minimális vizet és glicerint tartalmaz, így nem reped szét még a sokadik használat után sem.

 

 

Tekintse meg

kert

Miniatűr kert-kezdőknek is!

Imádom a kreatív dolgokat, főleg, ha azok ilyen egyszerűen kivitelezhetők és meseszépek. Most megmutatom nektek ...