Home / Életmód / A legjobb szemápoló praktikák

A legjobb szemápoló praktikák

Azt mondják, a szem a lélek tükre. Éppen ezért nem mindegy, hogy milyen állapotban is van, hiszen akár karikás, akár duzzadt, árulkodik róluk, életvitelünkről, korunkról.

 

Ahogy telik az idő, és a húszas éveinkből átlépünk a harmincasba, egyre inkább nyomot hagynak az arcunkon, főleg a szemünkön a különböző külső/belső hatások. A táplálkozásunk, a napvédelem – illetve annak hiánya- a túlórák, a stressz, mind meglátszik rajtunk, így különös gondot kell a bőrápolásra fordítanunk, hogy tekintetünk a lehető legüdébb legyen.

 

Duzzadt szemekre

Az éjszakázás sajnos hamar meglátszik rajtunk, mégpedig vagy sötét karikákkal, vagy szem körüli duzzanattal, vagy egyszerre mindkettővel. A bőrgyógyászok szerint kitűnő otthoni praktika, ha egy kevés aloe vera gélt teszünk a mélyhűtőbe kb. 10 percre, majd a szemünk alá helyezzük, és amint be tudjuk masszírozni, akkor finom mozdulatokkal megtehetjük. Az aloe vera csökkenti a duzzanatot, a masszázzsal pedig felfrissíthetjük magunkat. Ezen kívül tehetünk még a hűtőbe zöld teás filtert is, és a szemünkön hagyhatjuk, ameddig csak jól esik.

 

 

A sötét karikákra

Amerikai bőrgyógyászok erősen ajánlják a szem alatti sötét karikákra az aszkorbil-glükozid tartalmú készítményeket, mivel hamar világosítják az elszíneződött részeket, ráadásul az öregedés folyamatát is lelassítják. Ez az anyag ugyanis egy erős C-vitamin származék, mely remek antioxidáns és kitűnő hatással van az erek állapotára is.

Sajnos olykor az is előfordul, hogy a szem alatti bőr annyira elvékonyodik, hogy enyhén láthatóvá válnak az alatti lévő izmok, melyek szintén felelősek lehetnek az elszíneződésért. Amennyiben ez az eset áll fenn, akkor a kollagén termelődését kell fokozni, például retinolos készítményekkel.

 

 

Szarkalábak ellen

Sokan nem szeretik, pedig sokszor mondják, hogy a szarkalábak a mosolygós élet jelei. Bárhogy is legyen, a legtöbb nő nem szívesen viseli magán, így gyorsan meg akarnak tőle szabadulni. Erre több megoldás is kínálkozik: ez egyik, az, hogy nyáron a szemünk alatt használjunk 45-50 faktoros fényvédőt, illetve hordjunk napszemüveget, mivel akkor kevésbé hunyorgunk, így nem alakulnak ki az apró ráncok. Ezen kívül természetesen fantasztikus megoldást nyújtanak a retinol tartalmú termékek, illetve Amerikában elterjedt módszer a ráncolás elleni, bőrtápláló tapaszok használata, melyek simán tartják éjszaka az arcunkat- így ha akarnánk se tudnánk alvás közben a homlokunkat, vagy a szemünket összeráncolni. Egyelőre nem tudni, hogy hazánkban mennyire fog ez elterjedni, bár nagy valószínűséggel mi inkább maradunk a hagyományos megoldásoknál.

 

Tekintse meg

kert

Miniatűr kert-kezdőknek is!

Imádom a kreatív dolgokat, főleg, ha azok ilyen egyszerűen kivitelezhetők és meseszépek. Most megmutatom nektek ...